Kultura

Održan okrugli stol na temu “Zašto volim knjigu”

Povodom mjeseca hrvatske knjige sinoć je u galeriji Sikirica održan okrugli stol na temu “Zašto volim knjigu” na kojem su sudjelovali istaknuti sinjski pjesnici.​

Osim recitiranja poezije posvećene i gradu heroju Vukovaru koji ove godine​ obilježava 28. godišnjicu stradanja o najnovijim književnim trendovima govorio je teoretičar književnosti dr.sc Miljenko Buljac.​ Buljac je posebno naglasio kako se današnji književno – teorijski aspekti hrvatske književnosti podudaraju s onim europskim, te da postoji sve više mladih koji čitaju i pišu anonimno u tišini svoje sobe, a objavljuju rijetko ili pod pseudonimima.
O načinima na koji književnost sve više korespondira s današnjim vremenom govorila je mr.sc. Anita Šimić Bitunjac, ističući kako hrvatska književnu scena danas na sreću nije previše konvencionalna, te da književne statistike pokazuju da je po trendu čitanja u porastu​ čitanje poezije i kriminalističkih romana. Poezija je upravo najljepša forma ljudskog stvaranja istaknuo je i prof. Marko Duvnjak, koji je naglasio kako mladi danas čitaju zapravo više nego prije, jer osim fizičke knjige čitaju i na internetu i različitim modernim web platformama. “Kada sve krene po zlu najbolje se vratiti dobroj knjizi, pogotovo u zimskim mjesecima”, naglasio je prof. Duvnjak, koji je za ljubitelje čitanja najavio rad književnog kluba svakog zadnjeg petka u mjesecu​ u galeriji Sikirica. Okrugli stol je održan u organizaciji Udruga za razvoj lokalne zajednice Zaželi i županije Splitsko dalmatinske.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button