Vijesti

Održan prijam Sinjskih mažoretkinja

Danas 11.4. u 13 sati, u Gradskoj vijećnici grada Sinja, gradonačelnik Miro Bulj organizirao je prijam za Sinjske mažoretkinje koje su sudjelovale na 25. Državnom prvenstvu u mažuret plesu koje je održano od 1. do 3. travnja u Požegi.

‘Mažoretkinje su jedan od brendova grada Sinja. Svojim tradicionalnim nošnjama one promiču našu tradiciju i kulturu, simbol su našeg grada. Još jednom hvala im od srca, od mene kao gradonačelnika imaju apsolutnu potporu. Ovo što rade naše prekrasne cure, skupa sa svojim trenericama, velika je stvar za naš grad Sinj. One su za mene prvakinje svijeta’, kazao je gradonačelnik Bulj.

Mažoretkinje su se sa prvenstva vratile s ukupno 12 medalja, od kojih je 5 zlatnih, 3 srebrne i 4 brončane. Prvakinje su postale u kategorijama: Paradna grupa seniori, Paradna grupa mlađi juniori, Tradicionalni pom-poni mlađi juniori, Tradicionalni pom-poni juniori, Duo s rekvizitima kadeti Marija Perić i Anđelina Runje. Viceprvakinje su postale u kategorijama: Tradicionalni mažoret ples seniori, Tradicionalni mažoret ples juniori, Tradicionalni mažoret ples minime starije. Broncu su osvojile u kategorijama: Marširajuća grupa juniori, Tradicionalni mažoret ples mlađi juniori, Solo s rekvizitima mlađi juniori Lara Ljubas i Duo s rekvizitima kadeti Mia Laco i Lana Trgovac.

Vesna Samardžić, jedna od trenerica, kazala je:

‘Osjećaj je, najlakše reći ponos, jer stvarno nije lako biti stalno na vrhu, održavati kontinuitet i nadmašiti sam sebe. Kao što je gradonačelnik rekao, od nas se puno očekuje. Meni osobno, kao treneru, nakon jedne uspješno odrađene sezone cilj mi je ostati u rangu u kojem sam bila ili pokušati samu sebe nadmašiti, zajedno s curama koje to kasnije moraju izvesti. Već dugi niz godina mi to uspijevamo, pogotovo seniorke, od 2011. godine konstantno su prvakinje. To je jedan veliki uspjeh’.

Gradonačelnik Miro Bulj čestitao je mažoretkinjama i njihovim trenericama, Vesni Samardžić i Tei Pavić, te su razmijenili prigodne poklone.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button