Vijesti

Održan radni sastanak na temu disperzije Sveučilišnog studija Mediteranske poljoprivrede u Sinj

Dana 21. srpnja 2020. godine u dvorani Muzeja Sinjske Alke održan je radni sastanak na temu disperzije Sveučilišnog studija Mediteranske poljoprivrede u Sinj.Otvaranjem studija Mediteranske poljoprivrede u Sinju dobiva se dodatna mogućnost razvoja u pogledu obrazovanja studenata te grad Sinj postaje dio znanstvenih krugova.Studijski program obrađuje poljoprivredu karakterističnu za Mediteran, tj. poljoprivredne kulture koje imaju dugu prisutnost i tradicijsku vrijednost na području Dalmacije. Studijski program u znatnoj mjeri obrađuje i ekonomska znanja, dotiče povezanost poljoprivrede s turizmom, kroz uređenje krajolika će dati osnovna znanja o važnoj branši poljoprivrede. Mladim ljudima se nudi prilika da na najbolji mogući način stječu znanja o poljoprivredi, posebno Mediteranskoj upravo u Sinju.
Gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac zahvalila se rektoru splitskog Sveučilišta prof. dr. sc. Dragan Ljutić i njegovim suradnicima te istaknula spremnost Grada Sinja u potpunoj podršci ovom projektu.
Na radnom sastanku uz gradonačelnicu Kristinu Križanac i rektora Dragana Ljutića i njegove suradnike su sudjelovaligvardijan Samostana Gospe Sinjske fra Ante Čovo, predsjednik VAD-a Stipe Jukić s članovima Viteškog alkarskog društva.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Malo širi pogled, poljoprivredni studij već postoji u Kninu, gledaju ga ubaciti u Imotski također, a u Trilju se planira znavsteveni kampus za poljoprivredni studij. Da se ne misli da sinj nešto strši s ovim, on može ispod ili u egalu sa drugima, nema iznad.
    Ali svakako podrška, neka zaživi.

Back to top button