Vijesti

Održan radni sastanak u sklopu projekta „Zaželi“ – susjede brinu o susjedima

U Gradskoj vijećnici grada Sinja dana 04. lipnja 2019. godine održan je radni sastanak u sklopu projekta ZAŽELI – Susjede brinu o susjedima, na kojem su sudjelovale zaposlenice s područja grada Sinja, dok je u Općinskoj vijećnici općine Otok dana 05. lipnja 2019. godine održan sastanak sa zaposlenicama s područja Općine Otok.
Tema sastanka je bila evaluacija dosadašnjeg rada, razmjena iskustava u radu, pojašnjenje nejasnoća u provedbi aktivnosti, greške koje se javljaju te načini njihovog otklanjanja. Radni sastanci provoditi će se i u narednim mjesecima radi bolje provedbe projektnih aktivnosti i upoznavanja stvarnog stanja na terenu.
Podsjećamo, projekt ZAŽELI omogućava zapošljavanje 60 nezaposlenih žena, od čega 30 s područja grada Sinja i 30 s područja općine Otok koje će dvije godine pružati usluge za minimalno 240 korisnika (trenutno 257) – osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom, kojima će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života. Ovim projektom, osim zapošljavanja žena, pruža se pomoć u skrbi za starije osobe preko izvan institucijskih oblika pomoći kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života, odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice.

Povezani članci

Back to top button