Vijesti

Održan sastanak povodom organiziranja 5. Sajma mogućnosti

Danas 21. rujna 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održan je sastanak povodom organiziranja 5. Sajma mogućnosti. Sajam organizira Grad Sinj u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom. Na sastanku su nazočili predstavnici Grada Sinja, predstavnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, predstavnici osnovnih škola s područja Grada Sinja, predstavnici kulturnih, sportskih i udruga civilnog društva Grada Sinja, predstavnici Crvenog križa Sinj, DVD-a Sinj i TZ Sinj.

Dogovoreno je da će se 5. Sajam mogućnosti održati 05. listopada 2018. godine na terenima Š.C. „Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić“ u Sinju.

Radi se o događaju tijekom kojega učenici u pratnji svojih učitelja i kontakt-policajaca zajednički dolaze na Sajam mogućnosti, gdje će im različite kulturno-umjetničke, sportske i druge udruge civilnog društva predstavljati aktivnosti iz svog djelokruga, kako bi ih zainteresirali da svoje slobodno vrijeme ubuduće provode na način da izaberu neku od ponuđenih aktivnosti koje će im se na Sajmu prezentirati.

Sajam mogućnosti je dio preventivnog programa u osnovnim školama pod nazivom „Zajedno više možemo“, kojeg Grad Sinj u suradnji sa Policijskom upravom splitsko –dalmatinskom provodi već petu godinu.

Program se sastoji od više komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je učenicima osnovnih škola i njihovim roditeljima.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button