Vijesti

Održan sastanak ususret ovogodišnjim 307. Alkarskim svečanostima i blagdanu Velike Gospe

Održan sastanak ususret ovogodišnjim 307. Alkarskim svečanostima i blagdanu Velike Gospe

U Gradskoj vijećnici Grada Sinja danas su gradonačelnik Miro Bulj i zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta održali redoviti radni sastanak ususret 307. Alkarskim svečanostima i blagdanu Velike Gospe. Tema sastanka je bila sigurnost i funkcioniranje gradskih službi za vrijeme održavanja nadolazećih svečanosti. Sastanku su prisustvovali  načelnik Policijske postaje Sinj Mislav Filipović Grčić, službenik za loogistiku PP Sinj Ante Šandrić, direktorica „Kamička“ Marina Cvitković, predstavnik „Viteškog alkarskog društva“ Jerko Ivandić, predstavnik „Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine“ Jure Vrančić,  direktorica „Čistoće Cetinske krajine“ Ivana Živaljić, voditelj održavanja javnih površina Tomislav Tomašević, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić, voditelj sinjske Ispostave Zavoda za hitnu medicinu Jakov Škaro i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Sinj Stipe Ančić.

Načelnik Policijske postaje Sinj Mislav Filipović Grčić izvijestio je kako je stanje sigurnosti povoljno te kako za predstojeće dane očekuju pojačan promet kojeg će regulirati uz veliki broj policijskih službenika. Tvrtka “Kamičak”, kako je kazala direktorica Marina Cvitković, osigurala je dodatna parkirna mjesta za “Dane Alke i Velike Gospe” dok je Ivana Živaljić, direktorica “Čistoće Cetinske krajine” u svom izlaganju rekla kako će djelatnici raditi punim kapacitetom kako bi grad bio čist. Leo Luetić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu SDŽ izvijestio je da su osigurani dodatni timovi Hitne pomoći, dok je zapovjednik JVP-a Sinj Stipe Ančić istaknuo da je pojačano dežurstvo vatrogasnih službi i da su oni svakodnevno na raspolaganju.

Sve prisutne  službe i institucije iskazale su spremnost za obavljanje nadolazećih poslova i aktivnosti, kako bi  se građani Sinja i gosti što ugodnije se osjećali u našem gradu.

Gradonačelnik je  pozvao sve sugrađane da u ovim najsvečanijim danima u godini okite svoje balkone i prozore u skladu s tradicijom te da budu dobri domaćini svim gostima, putnicima i slučajnim prolaznicima, a posebno da budu gostoljubivi prema hodočasnicima.

Povezani članci

Back to top button