Vijesti

Održan skup mještana Brnaza i Turjaka protiv vrgoračkog smeća

U organizaciji MO Turjaci i MO Brnaze danas ispred restorana Gloria u Brnazama u 15:00h održan je skup mještana sela Turjaka i Brnaza povodom informacije kako će se na odlagalištu otpada Mojanka dovoziti smeće iz Vrgorca. Na skupu je sudjelovalo više od 150 ljudi. Mještanima se obratio predsjednik MO Turjaci Stipe Perić te ih upoznao sa dosada provedenim aktivnostima u cilju sprečavanja odlaganja Vrgoračkog smeća na Mojanci. Svi prisutni su se složili da se i dalje ustraje na tom cilju do konačne sanacije i zatvaranje Mojanke. Dogovorene su i daljnje prosvjedne aktivnosti koje će se odžavati na samom odlagalištu otpada. U sličnom tonu skupu su se obratili gradski vjećnik Filip Klarć-Kukuz i saborski zastupnik Miro Bulj.

Zanimljivo je da je u prošlom proračunu Grada Sinja kojeg je predložila gradonačelnica Kristina Križanac i kojeg su izglasali vijećnici NL dr. Jadrijevića i MOST-ovi vijećnici na čelu s Mirom Buljem, ostalo na milijune kuna „viška“ i gotov projekt za sanaciju Mojanke, ali do danas taj projekt nije krenuo u onom obimu u kojem je planiran.

Tagovi

Povezani članci

Komentara

  1. A triljsko, otočko, dicmanjsko i hrvaticko smeće može??? Ne triba prosvjed???

  2. Miro Bulj ne dira okolne općine, jer mu paše da su na vlasti iz HDZ-a, a paše mu da u njegovom Sinju ništa ne funkcionira i nije HDZ, jer je njemu najbolje kad je kaos i ništa se neradi, a on laganini – naravni – pomfrit – i vikanje po saboru…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close