SportTeme

Održan tradicionalni zimski uspon na Kamešnicu – Konj (1856 m)

U izvanrednom ambijentu i prisustvu preko 200 planinara, u organizaciji PD Jelinak Trilj, održan je tradicionalni 20-ti zimski uspon na Konj, 1856 m/nv. Za uspon na Konj odvažilo se čak 120 planinara, prkoseći velikom snijegu, magli, padavinama kiše, susnježice i snijega a na samom vrhu ogromnom vjetru, vijavici i temperaturi od -13 stupnjeva. Nema za planinare lošeg vremena, mnogo jača je ljubav prema prirodi i planinama a kada se okupi ovako veliki broj hrabrih i odvažnih planinara, adrenalin radi mnogo jače. Ovakvi prizori mogu se vidjeti samo u ratnim filmovima! Posebno moramo istaknuti nadljudske sposobnosti našeg Ante Romca i njegovu udarnu grupu, koji su isprtili cijelu stazu do vrha, koja je bila sve samo ni najmanje normalna.

Zahvaliti se moramo svakako i HGSS-u, koji su veoma aktivno sudjelovali u ovoj pustolovini, sa tri vozila i velikom broju članova a uspon su popratili do samog vrha i bili spremni na svakom dijelu staze za intervenciju. Hvala Bogu, sve je prošlo bez i najmanjeg problema, svima na zadovoljstvo!

Zahvaliti se moramo i DVD-u Trilj, koji su sa dva vozila stigli do skloništa sv.Mihovil i pomogli u dostavi potrebnog materijala. I članovi DVD-a su popratili uspon do samog vrha, spremi za svaku pomoć.

Svakako moramo istaknuti i Darka Radovića, koji je i ove godine sudjelovao na zimskom usponu ali za razliku od svih drugih – GOL! Darko hvala ti i Bog ti dao sreće i zdravlja!

I na kraju hvala svim planinarima i svim planinarskim društvima, na ovako velikom odazivu i sudjelovanju na 20-tom TRADICIONALNOM USPONU NA KONJ!

Planinarski pozdrav svima – VEDRO !

Foto galerija:

Povezani članci

Back to top button