Vijesti

Održana 2. konferencija projekta „Zaželi“

U Gradskom kinu Trilj održana je 2. konferencija projekta „Zaželi – žene triljskog kraja“, kojim se 25 žena s područja grada Trilja zaposlilo i brinut će o starijim i nemoćnim i osobama u nepovoljnom položaju također s područja Grada Trilja u razdoblju od 24 mjeseca.

Na konferenciji je voditeljica projekta Maja Vukan, zajedno sa asistenticom Višnjom Marasović, predstavila projekt te provedene i buduće projektne aktivnosti. Članovi projektnog tima izrazili su zadovoljstvo zbog pozitivnih povratnih informacija što od strane korisnika projekta koji su zadovoljni zaposlenim ženama, što od strane zaposlenih žena koje su zadovoljne što su se konačno aktivirale na tržištu rada istovremeno pomažući najugroženijim skupinama lokalnog stanovništva.

Na konferenciji je upriličena i podjela diploma zaposlenim ženama za zanimanje gerontodomaćice. Diplome je podijelila Dijana Turudić, ravnateljica Učilišta Magistra iz Zagreba, koje je provelo program osposobljavanja.

Podsjećamo, projekt je odobrilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava koje je Upravljačko tijelo, a Posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Razdoblje provedbe projekta je od 25.09.2018. do 24.03.2021.g. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali razdoblje 2014. – 2020.g. u okviru– Programa Zaželi – zapošljavanje žena. ESF financira 85% a RH 15% sredstava.

Povezani članci

Back to top button