Vijesti

Održana 2. Konferencija u sklopu projekta „susjede brinu o susjedima“

U četvrtak, 04. srpnja 2019. godine u općinskoj dvorani Otok održana je druga konferencija o projektu „Susjede brinu o susjedima“. Na konferenciji su voditelj projekta Ante Pavić sa suradnicima Tinom Runje i Antoniom Pavelom predstavili ciljeve projekta, ciljane skupine, elemente projekta, dosadašnje i buduće projektne aktivnosti te očekivane rezultate projekta.

Konferenciji su nazočili gradonačelnica grada Sinja Kristina Križanac i načelnik općine Otok Dušan Đula, te su pozdravili sve nazočne i ukazali na važnost provedbe ovakvih projekata kako bi se smanjila ugroženost ranjivih skupina na ruralnim područjima, te su svima zaželjeli podršku u daljnjem radu.

Podsjećamo, projekt je odobrilo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava koje je Upravljačko tijelo a Posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje. Razdoblje provedbe projekta je od 6.11.2018.g. do 5.01.2021.g.
Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali razdoblje 2014. – 2020.g. u okviru– Programa Zaželi – zapošljavanje žena. ESF financira 85% a RH 15% sredstava.

Projekt omogućava zapošljavanje 60 nezaposlenih žena, od čega 30 s područja grada Sinja i 30 s područja općine Otok koje će dvije godine pružati usluge za minimalno 240 korisnika (osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom) kojima će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života.

Opći cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina na teško dostupna, ruralna područja, a specifični cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal žena pripadnica ranjivih skupina, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te potaknuti socijalnu uključenost krajnjih korisnika i povećati njihovu razinu kvalitete života.

U dosadašnjem periodu projekta održana je Uvodna konferencija o projektu, potpisan je ugovor javne nabave paketa kućanskih i higijenskih potrepština za krajnje korisnike. Do sada je podijeljeno ukupno 1440 paketa krajnjim korisnicima, od toga 240 paketa A (polugodišnji) te 1200 paketa B (mjesečni). Trenutno se 60 zaposlenica brine o 271 krajnjem korisniku te se kontrole rada zaposlenica odvijaju redovno svakog mjeseca.

Kroz promotivne aktivnosti (konferencije, radio emisije, radio spotove, plakate, letke, brošure, majice, pregače, vrećice, blokove i olovke, objave na web stranici www.susjede-sinj-otok.com) pripadnice ciljanih skupina, krajnji korisnici usluga i javnost je senzibilizirana o samom projektu, ciljevima, ciljanim skupinama, aktivnostima i očekivanim rezultatima.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button