Vijesti

Održana 2. sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju kriminaliteta na području Grada Sinja

Dana 30. siječnja 2020. godine s početkom u 13,30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana je 2. sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju kriminaliteta na području Grada Sinja (u nastavku teksta: Vijeće). Na početku sjednice načelnik Policijske postaje Sinj Mislav Filipović-Grčić ukratko je iznio statističke podatke o kriminalitetu na području grada Sinja istaknuvši kako je u 2019. godini zabilježen povećan broj imovinskog kriminaliteta (kaznena djela teške krađe), kao i povećan broj zaplijene opojnih sredstava, te povećan broj prekršaja protiv javnog reda i mira.

U nastavku sjednice članovi Vijeća ukazali su na goruće probleme na području Grada Sinja koji se tiču prometa, održavanja komunalnog reda, remećenja javnog reda i mira, te maloljetnika koji se u noćnim satima i vikendom okupljanju oko srednjih škola i konzumiraju alkohol, te su u tom smislu članovi Vijeća apelirali na poduzimanje odgovarajućih radnji od strane Policijske postaje Sinj i nadležnih institucija istaknuvši posebno važnost roditeljske kontrole i odgoja kao osnove prevencije i odgovornog ponašanja mladeži.

Također, svi članovi Vijeća na čelu sa gradonačelnicom Kristinom Križanac u svojstvu predsjednice Vijeća složili su se kako je za rješavanje svih iznijetih problema nužna sinergija djelovanja svih nadležnih institucija na području grada Sinja, te su istaknuli međusobnu suradnju i komunikaciju kao osnovu za prevenciju, suzbijanje i sankcioniranje društveno nepoželjnih i neprihvatljivih ponašanja na području grada Sinja.

Povezani članci

Back to top button