Vijesti

Održana akcija ‘Zelena čistka’ – Grad Sinj

Grad Sinj ove se godine pridružio zajedničkoj, jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj, koji se organizirana u sklopu Svjetskog dana čišćenja.

Brojnim volonterima na terenu pridružio se i gradonačelnik Sinja Miro Bulj, koji je najavio da će se slične akcije na području Grada Sinja organizirati i ubuduće, neovisno o akciji ‘Zelena čistka’.

U akciju su uključeni djelatnici ‘Čistoće Cetinske krajine’, JVP Sinj i DVD Sinj, HGSS, planinari, BIOM, Turistička zajednica Grada Sinja, učenici OŠ Ivana Mažuranića Han i brojne udruge s područja Grada Sinja.

Više od 100 volontera čistilo je divlja odlagališta na području rijeke Cetine, od Panja do Despotuše, Sutine, vodospreme na Radošiću, Brekina Gora – Izvor Bukva i aerodroma na Piketu.

Sinjski volonteri u akciji koja je trajala od 9 do 13 sati prikupili su više od 50 tona raznog otpada.

Cilj nacionalne kampanje, koja se održava desetu godinu za redom, a prvi put u Sinju je podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada. o njihovim zdravim navikama, čišćem okolišu i aktivnom pristupu rješavanja problema.

Poruka ovogodišnje ‘Zelene čistke’ je da čišćenjem vlastitog kutka okoliša, zajedničkim snagama, budimo svijest o utjecaju čovjeka na okoliš te važnost odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, našeg zajedničkog dobra.

Gradonačelnik Miro Bulj zahvalio se svima na pruženoj potpori i pomoći prilikom organiziranja uklanjanja smeća s divljih deponija u Sinju te u skoro vrijeme najavio nove akcije čišćenja, ali i strože mjere za one koje onečišćuju prirodu.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Iza Križa u glavicama nije počišćeno. Ali bravo za akciju! Usput, molimo motoriste da ne ruju staze oko Križa i oko Piketa, pa i one površno nasute poljske puteve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button