Vijesti

Održana duhovna večer za mlade

https://www.gospa-sinjska.hr/

U Dvorani Gospe Sinjske, održan je duhovni susret za mlade. Susret su organizirali Frama i Župa Gospe Sinjske, a tema je bila „Primit ćete Duha Svetoga“. Na susretu su sudjelovali kandidati za krizmu iz Sinja i drugi njihovi vršnjaci.

Duhovni nagovor „Primit ćete Duha Svetoga“ održao je župnik fra Antonio Mravak. Na jednostavan način uz razgovor s mladima fra Antonio je istakao važnost Duha Svetoga u životu vjernika. Bez Duha Svetog naš vjerski život sveo bi se na ispraznost bez sadržaja i cilja. Sve što znamo o Bogu bilo bi najobičnije prisjećanje, a svakodnevni život religijska predstava bez snage. Duh Sveti vjeru čini aktivnom, a Boga živim, kazao je fra Antonio.

Promišljajući o darovima Duha Svetoga, mladima je posebno približena važnost duha mudrosti, razboritosti i straha Božjega. Mudar je čovjek koji u životu računa na Bogu, koji je otvoren za Božje poticaje i nadahnuća. Srce čovjeka koji je mudar tada odiše Bogom. I mi imamo u sebi, u našem srcu, Duha Svetoga; možemo ga slušati, možemo ga i ne slušati. Ako slušamo Duha Svetoga, on nas uči tome putu mudrosti, daruje nam tu mudrost koja se sastoji u tome da gledamo Božjim očima, da slušamo Božjim ušima, da ljubimo Božjim srcem, da sve prosuđujemo Božjim mjerilima. To je mudrost koju nam daruje Duh Sveti, i svi je možemo imati. Samo je moramo tražiti od Duha Svetoga.

Nakon nagovora prikazan je kratki film koji je nastao u produkciji Frame Gospe Sinjske na temu “Darovi na krizmi”. Film na jednostavan ali istinit način progovara o ponašanju mladih prema darovima na krizmi, zaboravljajući važnost onih duhovnih darova koje primamo po Duhu Svetom.

U drugom dijelu susreta mladi su postavljali pitanja na koje je odgovarao fra Antonio. Za glazbeni dio pobrinule su se članice Frame i VISU glazbenom dijelu nastupile su članice Frame i VIS-a „Magnificat iz Brnaza”.

Na kraju susreta mladi framaši ohrabrili su su krizmanike da nakon krizme nastave put u vjeri i pozvali ih da posjete bratstvo Frame Gospe Sinjske koje je otvoreno za sve mladiće i djevojke.

Povezani članci

Back to top button