Politika

Održana je 12. Izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Zbog trenutne i ozbiljne epidemiološke situacije u zemlji, a posebno uzimajući u obzir Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 19. ožujka 2020. godine kojom je među ostalim određena zabrana okupljanja više od pet ljudi na jednom mjestu,  12. Izvanredna  sjednica održana je 17. travnja 2020. (petak) s početkom u 9,00 sati, uz izjašnjavanje putem elektroničke pošte, a koje je bilo moguće sve do 19:00 sati istog dana.

Glasovanje se provelo na način da su se dana kada je zakazana sjednica elektroničkim putem dakle, E-mailom, gradski vijećnici izjasnili o predloženom dnevnom redu i svakoj točki dnevnog reda glasovanjem: „Za“, „Protiv“ ili „Suzdržan“.  E-mail adresa putem koje su se gradski vijećnici izjašnjavali  je:  info@sinj.hr

Sjednica je započela u 9,00 sati, a mogućnost izjašnjavanja putem elektroničke pošte zaključena je u 19,00 sati istoga dana.

Od ukupno 21 gradskog vijećnika, 12 gradskih vijećnika se izjasnilo putem elektroničke pošte o predloženom dnevnom redu i točkama dnevnog reda.

Gradski vijećnici koji su se izjasnili o predloženom dnevnom redu i točkama dnevnog reda putem elektroničke pošte su: Anđelko Bilandžić, Siniša Poljak, Marko Križanac, Tihomir Radović, Zoran Milan, Ivan Maleš, Ivan Runje, Stipe Perić, Žarko Delić, Joško Kontić, Ante Šušnjara i Nikola Vučković.

DNEVNI RED:

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Anđelko Bilandžić sukladno Poslovniku Gradskog vijeća Grada Sinja i Uputi za postupanje Ministarstva uprave Klasa: 023-01/20-01/114, URBROJ: 515-05-02-01/1-20-1, sazvao je 12. Izvanrednu sjednicu  Gradskog vijeća Grada Sinja,  za dan 17. travnja 2020. godine sa sljedećim

DNEVNIM REDOM

 1. 1. Prijedlog Odluke o sklapanju Sporazuma o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na području gradova i općina,
 2. Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnoj naknadi,
 3. 3. Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom doprinosu,
 4. Prijedlog Odluke o odgodi obveze plaćanja i otpisu komunalne naknade za nekretnine koje služe u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti za vrijeme trajanja epidemije COVID -19 virusom,
 5. Prijedlog Odluke o oslobađanju od plaćanja zakupnine i naknade za korištenje javne površine,
 6. Prijedlog 2. Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu i uvjetima sufinanciranja programa predškolskog odgoja privatnih i vjerskih dječjih vrtića na području Grada Sinja,
 7. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o mjerilima i uvjetima sudjelovanja korisnika u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u vlasništvu Grada Sinja.

Predloženi dnevni red za 12. Izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća Grada Sinja prihvaćen je  jednoglasno (12 “za”).

REZULTAT GLASOVANJA PO TOČKAMA DNEVNOG REDA:

Po predloženom dnevnom redu, gradski vijećnici su glasovali na sljedeći način:

TOČKA 1.  

Prijedlog Odluke o sklapanju Sporazuma o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na području gradova i općina

Gradsko vijeće Grada Sinja je jednoglasno (12 „za“) donijelo Odluku o sklapanju Sporazuma o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na području gradova i općina.

TOČKA 2.

Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnoj naknadi

Gradsko vijeće Grada Sinja je većinom glasova  (10 „za“ , 1 „suzdržan“ ,  1 „protiv“) donijelo  Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnoj naknadi.

(Predloženu Odluku podržali su vijećnici kluba vijećnika HDZ-a, nezavisni vijećnici Žarko Delić i Joško Kontić, suzdržan je bio nezavisni vijećnik Ante Šušnjara dok je protiv predložene Odluke bio vijećnik SDP-a Nikola Vučković.)

TOČKA 3.

Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom doprinosu

Gradsko vijeće Grada Sinja je većinom glasova  (10 „za“, 1 „suzdržan“ , 1 „protiv“) donijelo  Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o komunalnom doprinosu.

(Predloženu Odluku podržali su vijećnici kluba vijećnika HDZ-a, nezavisni vijećnici Žarko Delić i Joško Kontić, suzdržan je bio nezavisni vijećnik Ante Šušnjara dok je protiv predložene Odluke bio vijećnik SDP-a Nikola Vučković.)

TOČKA 4.

Prijedlog Odluke o odgodi obveze plaćanja i otpisu komunalne naknade za nekretnine koje služe u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti za vrijeme trajanja epidemije COVID -19 virusom

Gradsko vijeće Grada Sinja je većinom glasova  (11 „za“ , 1 „suzdržan“ ) Odluku  o odgodi obveze plaćanja i otpisu komunalne naknade za nekretnine koje služe u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti za vrijeme trajanja epidemije COVID -19 virusom.

(Predloženu Odluku podržali su vijećnici kluba vijećnika HDZ-a, nezavisni vijećnici Žarko Delić,  Joško Kontić i Ante Šušnjara dok je suzdržan bio vijećnik SDP-a Nikola Vučković.)

TOČKA 5.

Prijedlog Odluke o oslobađanju od plaćanja zakupnine i naknade za korištenje javne površine

Gradsko vijeće Grada Sinja je jednoglasno (12 „za“) donijelo Odluku o oslobađanju od plaćanja zakupnine i naknade za korištenje javne površine.

TOČKA 6.

Prijedlog 2. Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu i uvjetima sufinanciranja programa predškolskog odgoja privatnih i vjerskih dječjih vrtića na području Grada Sinja

Gradsko vijeće Grada Sinja je većinom glasova  (11 „za“ , 1 „suzdržan“ ) donijelo  2. Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o načinu i uvjetima sufinanciranja programa predškolskog odgoja privatnih i vjerskih dječjih vrtića na području Grada Sinja.

(Predloženu Odluku podržali su vijećnici kluba vijećnika HDZ-a, nezavisni vijećnici Žarko Delić,  Joško Kontić i Ante Šušnjara dok je suzdržan bio vijećnik SDP-a Nikola Vučković.)

TOČKA 7.

Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o mjerilima i uvjetima sudjelovanja korisnika u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u vlasništvu Grada Sinja

Gradsko vijeće Grada Sinja je jednoglasno (12 „za“) donijelo  Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o mjerilima i uvjetima sudjelovanja korisnika u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u vlasništvu Grada Sinja.

Povezani članci

Komentara

 1. Ma bravo, bez rasprave, bez prijedloga, bez pitanja i bez odgovora, glasaj druže kako ti se kaže. Izvanredna situacija pa su sebi dali i izvanredne ovlasti unatoč što nije aktiviran čl.17 Ustava RH. A šta je sa punjenjem i izvršenjem proračuna, triba rebalans hitno a ne trošit po stavkama “viših interesa”?

  2
  13
 2. Ma sta bi vi sad raspravljali a kad su normalne okolnosti onda se i ne pojavite a iako se pojavite napustite sjednicu pa valjda ce gradani na sljedecim izborima ispravno odluciti

  3
  5
 3. Za prijedloge se mora dat mogućnost rasprave i dodatnih pitanja a ne samo glasaj. Sve je raspravljeno ranije pa i tko će bit SUZDRŽAN da nije baš idealno. Igrokaz koji gledamo u sinjskoj vlasti već predugo.

  2
  10

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close