Vijesti

Održana koordinacija načelnika i gradonačelnika na temu realizacije projekata Aglomeracije

Dana 09. ožujka 2020. godine gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac održala je koordinacijski sastanak načelnika i gradonačelnika Cetinskog kraja na kojom su sudjelovali i predstavnici Splitsko – dalmatinske županije, predvođeni dožupanom Antom Šošićem, te predstavnici tvrtke Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine d.o.o. Tema sastanka je bila dinamika rješavanja imovinsko- pravnih odnosa na projektima Aglomeracija na području Grada Sinja, Grada Trilja, te Općina Otok i Dicmo.

Gradonačelnica je uvodno naglasila da je ovo za Grad Sinj, kao i okolne gradove i općine krucijalni infrastrukturni projekt u čiju realizaciju je potrebno uložiti sve snage i angažirati postojeće resurse na realizaciji istoga.

Dionici Aglomeracija su se složili kako dinamika rješavanja imovinsko- pravnih odnosa nije zadovoljavajuća s obzirom na ukupnu fazu realizacije projekata, uz naročito uvažavanje činjenice da su projekti od strateške važnosti za gradove i općine Cetinskog kraja, te bi kao takvi trebali imati prioritet u postupanju nadležnih tijela.

Zaključno je konstatirano da je potrebno ubrzati dinamiku rješavanja imovinsko- pravnih odnosa na preostalim česticama zemljišta, za što će nadležno tijelo županijske uprave rasporediti dodatnog djelatnika, te će se požuriti postupanje nadležnih državnih tijela po zahtijevima za ustanovljenje služnosti.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button