Kultura

Održana Noć muzeja u Sinju – foto galerija

Jučer je održana Noć muzeja 2019. u Muzeju Sinjske Alke čiji je program događanja bio vezan uz temu inovacije i digitalne budućnosti. U okviru programa posjetitelji su trčali virtualnu alku, natjecali se u videoigrama, družili se sa alkarima i alkarskim momcima koji su bili u odorama.

Ujedno je pred punom dvoranom predstavljena knjiga sinjskog politologa Jakova Žižića ‘Sinj i Alka – priče o ljudima i događajima’. Po podacima Muzeja ukupni broj građana koji su pohodili Noć muzeja je 1823.

I Kulturno umjetničko središte i Galerija Sikirica sudjelovalo je u manifestaciji Noć muzeja. Posjetitelji su tako imali priliku razgledati izložbu mladog hrvatskog dizajnera Duje Kodžomana i uz stručno vodstvo doznati više o konceptualnom pristupu modnom dizajnu i autorskom promišljanju društvene problematike kroz odjevne predmete.

U suradnji sa Zrakoplovno-tehničkim društvom Sinj u potkrovlju Galerije su bili postavljeni simulatori letenja s virtual reality naočalama na kojima su posjetitelji sami okusili čaroliju i užitak letačkih disciplina.

Sinjski fotograf “Radar” svojim fotoaparatom ovjekovječio je ovaj događaj.

Fotografije su nam poslali i iz Galerije Sikirica:

Povezani članci

Back to top button