Vijesti

Održana poduzetnička konferencija Dobitna formula u Sinju

Na prvi dan proljeća, otvorena je prva poduzetnička konferencija Dobitna formula u Sinju. Nakon uvodnog pozdrava organizatora i želje da se probude poduzetnički potencijali Cetinske krajine, okupljenima se obratio gradonačelnik Grada Sinja  Miro Bulj koji je u pozdravnom govoru istaknuo prednosti i mogućnosti koje Sinj nudi poduzetnicima.

Prvo je izlaganje pripalo poznatom financijskom analitičaru, Hrvoju Serdarušiću. Okupljenim je poduzetnicima pokazao kako izbjeći najčešće i najskuplje financijske pogreške, ali i kako povećati uspješnost investicija. Istaknuo je i da se “često više isplati manje zaraditi ako to uključuje znatno manji rizik, nego više zaraditi uz puno veći rizik”.

Vlasnica računovodstvenog ureda, Gordana Janković Besednik, u nastavku je pojasnila specifičnosti odnosa računovođe i poduzetnika te kako poduzetnici mogu bolje iskoristiti znanja i vještine svog računovođe za povećanje uspjeha.

A kako svi poduzetnici žive od svojih kupaca, pažnju je privuklo i izlaganje Predraga Novačića s Bon.hr portala, koji je u nekoliko koraka prikazao kako prepoznati loše, a kako pronaći dobre kupce.

“Svi poduzetnici rade jedno – određuju cijene. Taj je proces za svakog poduzetnika biti ili ne biti jer izravno određuje visinu prihoda”, izjavio je Mihovil Katić, marketinški konzultant koji je poduzetnicima pokazao ključne parametre kod određivanja cijena.

Mogu li saznati maržu kod određenih proizvoda ili visinu prodaje po kupcu za svaki mjesec, često pitaju Kristijana Kožića iz Analitičkih rješenja. On je okupljenima demonstrirao moć alata za poslovnu inteligenciju te kako im mogu pomoći u bržem donošenju pravih odluka.

Ciklus izlaganja je zaokružio Gerhard Šarić iz konzultantske kuće Waymark. Njegova tema, bespovratna sredstva EU, osobito je popularna. Tako se dotaknuo aktualnih vaučera za digitalizaciju, ali i drugih raspoloživih natječaja i programa za male poduzetnike.

Konferencija je završila panel raspravom, koju je moderirao Hrvoje Serdarušić. Sudjelovali su Igor Drašković, predsjednik uprave poduzeća DRACO, Saša Spasić, poslovni konzultant i jedan od najpopularnijih Hrvata na LinkedInu s oko 250,000 pratitelja, kao i ranije spomenuti Gerhard Šarić i Gordana Janković Besednik.

Igor Drašković je podijelio svoja iskustva u poslovnom planiranju, osobito kod velikih investicija, proizvodnih inovacija i proširenja poslovanja. Posebno je aktualna bila nedavna akvizicija zagrebačkog poduzeća Katran. O važnosti osmišljavanja svog željenog klijenta kako bismo do njega došli govorio je Saša Spasić. Njegove su poruke bile osobito aktualne za okupljene jer je podijelio iskustvo kako iz malog tržišta poput Hrvatske doći do velike međunarodne publike.

Poduzetnička konferencija iskorištena za povezivanje i suradnje

“Kako vam se posao ne bi događao, važno je planirati. Ako planirate, onda ćete moći i više uživati u njemu i zarađivati”, savjetovala je Gordana Janković Besednik. Gerhard Šarić je pojasnio zašto Sinj ima povoljnije uvjete kod dodjele bespovratnih sredstava te koliko će to trajati. Na kraju su panelisti odgovorili i na nekoliko postavljenih pitanja publike.

Poduzetnička konferencija je zaključena zajedničkim druženjem, a više desetaka okupljenih poduzetnika iskoristilo je ovu priliku i za međusobno povezivanje te dogovaranje novih suradnji.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button