Vijesti

Održana prva sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju kriminaliteta na području Grada Sinja

Dana 18. ožujka 2019. godine u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana je prva sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju kriminaliteta na području grada, na kojoj se između ostalog raspravljalo o stanju sigurnosti na području Grada Sinja u prošloj godini kao i od početka ove godine. Prema riječima načelnika PP Sinj, Marka Bilobrka opće stanje sigurnosti na području Sinja je zadovoljavajuće, dok je pomoćnik načelnika PP Sinj, Mirko Beović istaknuo nekoliko problema koji se učestalo pojavljuju i za čije otklanjanje je potrebno zajedničko djelovanje svih institucija. Radi se o narušavanju javnog reda i mira u smislu kasnog rada noćnih klubova u užem centru grada, puštanju kućnih ljubimaca bez nadzora, učestalo devastiranje javne infrastrukture, te povećan broj grafita na javnim objektima. Zaključeno je kako će se Vijeće sastajati jednom u tromjesečnom razdoblju i prema potrebi uslijed važnijih događanja, i to sve u svrhu otklanjanja problema koji su teret cijeloj lokalnoj zajednici.

Odluku o osnivanju Vijeća za komunalnu prevenciju kriminaliteta na području Grada Sinja donijela je gradonačelnica Kristina Križanac dana 13. prosinca 2018. godine. Vijeće je osnovano s ciljem razvoja programa prevencije kriminaliteta na području Grada Sinja, sigurnosti građana, materijalnih dobara i zajednice u cjelini. U Vijeću za komunalnu prevenciju Grada Sinja imenovani su predstavnici Izvršne vlasti Grada Sinja, Policijske postaje Sinj, Centra za socijalnu skrb Sinj, Socijalnog vijeća Grada Sinja, Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine, Čistoće Cetinske krajine, Ispostave Državne uprave Splitsko-dalmatinske županije- Ispostava Sinj, Općinskog suda u Splitu- Stalne službe u Sinju, Prekršajnog suda u Splitu- Stalne službe u Sinju, Općinskog državnog odvjetništva u Splitu- Stalne službe u Sinju, ravnatelja osnovnih škola u Gradu Sinju, ravnatelja srednjih škola u Gradu Sinju, Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske, Udruge umirovljenika Grada Sinja, Doma zdravlja Splitsko- dalmatinske županije – Ispostave u Sinju. Predsjednica Vijeća je gradonačelnica Kristina Križanac.

Povezani članci

2 Komentara

  1. Ima li sinj komunalne redare koji bi malo prošetali po gradu i kaznili bacanje smeća i devastacije koje grad pretvaraju u napuštenu ruševinu?

Back to top button