Vijesti

Održana redovna godišnja Skupština UTIS-a

U subotu 20. travnja, s početkom u 10:00 sati u prostoru udruge na adresi Luka 15, održana je redovna izborna Skupština Udruge tjelesnih invalida Sinj. 

Skupština je protekla mirno i dostojanstveno, a nazočilo je ukupno 35 delegata i 8 gostiju. Od gostiju su bili prisutni gradonačelnik grada Sinja i saborski zastupnik Miro Bulj, ravnateljica Zavoda za socijalni rad Sinj Jelena Jagnjić Taslak te predstavnici prijateljskih udruga iz Splita (Ana Benzon i Kaja Benzon) i Trogira (Ivica Bašić koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize).

Podneseno je financijsko i narativno izvješće o radu UTIS-a za 2023. godinu, a  predstavljen je i Program rada za 2024. godinu. Nadzorni odbor je napravio kontrolu podnio redovito izvješće, nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, poslovanje udruge je u skladu sa zakonom i propisanim pravilima.

Izvještaj o radu za 2023. godinu

PR-RAS 2023.

Plan rada za 2024. godinu

UTIS trenutno ima 300 članova i 40 djelatnika koji su zaposleni za pružanje socijalnih usluga te različitih programa i projekata financiranih od Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Iz strukture prihoda je vidljivo da je Udruga tjelesnih invalida Sinj kroz 2023. godinu najvećim dijelom je financirana iz PRIHODA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA RH i EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA koji se odnose na financiranje projekata:

– Osobni asistent
– Podrška u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama – FAZA 3
– Pomoć u kući
– Asistent u nastavi
– Vježbom do zdravlja

Skupštini je također nazočio član upravnog odbora autokluba Dalmacija gosp. Filip Ratković te nazočnima predstavio ponudu putem koje bi osobe s invaliditetom mogle ostvariti besplatno članstvo u HAK-u na određeno vrijeme. Zainteresirani se mogu javiti na kontakt telefon ili dolaskom u udrugu za više informacija.

Skupština je završila s radom u 11:30, a nakon toga je uslijedio prigodni domjenak.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button