Vijesti

Održana redovna Skupština Aerokluba Sinj

U subotu 19.12. 2020. održana je redovna izvještajno – planska Skupština Aerokluba Sinj uz pridržavanje propisanih i preporučenih epidemioloških mjera te uz prethodno pribavljeno mišljenje nadležnog lokalnog Stožera. Sjednica je održana u gradskom kinu u Sinju, a sudjelovalo  je 23 članova Skupštine.

Dnevni red imao je tri točke i to:

  1. Izvješće o realizaciji Plana rada Aerokluba Sinj za 2020.
  2. Plan rada i financijski plan Aerokluba Sinj za 2021.
  3. Razno

Kroz obrazlaganje izvješća o realizaciji Plana rada ukazano je na otežavajuće djelovanje zbog epidemiološke situacije koja je uzrokovala otkazivanje većine zrakoplovnih natjecanja i manifestacija, između ostalog otkazano je i svjetsko padobransko prvenstvo u Rusiji. Istaknuto je da se unatoč takvoj situaciji  uspješno održao 30. Alkarski padobranski kup te Memorijal Samostalnog zrakoplovnog voda 4. Gbr u organizaciji aerokluba kao i niz ostalih planiranih programa. Također je navedeno i nekoliko provedenih programa koji nisu bili planirani kao što je središnje oplovljavanje letjelica od strane Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo sredinom godine na aerodromu Sinj u domaćinstvu aerokluba a što je popraćeno u svim medijima. Nakon prezentacije i provedene rasprave Izvješće o realizaciji Plana rada jednoglasno je usvojeno

Vezano za Plan rada i financijski plan za iduću godinu ukazano je na težnju nastavka permanentnog napretka aerokluba i aerodroma po svim pitanjima. Uz standardne programe održavanja aerodroma, letjelica, instalacija i opreme navedeno je i niz sportskih programa, dijelom u organizaciji aerokluba a dijelom kroz sudjelovanje u tuđoj organizaciji. Također je u obrazložena planirana nabavka jednosjedne prijelazne jedrilice, padobrana za spašavanje te jednog sportskog padobrana za skokove cilja i još niz razne zrakoplovne i aerodromske opreme. Ukupno planirani rashod za realizaciju Plana rada zac 2021. iznosi 509 000 kuna od kojeg  je 329 000 kuna planirano iz vlastitih sredstava, 133 000 kuna od Zajednice športskih udruga grada Sinja, grada Sinja 23 000 kuna, županije Splitsko dalmatinske 18 000 kuna te, Zajednice tehničke kulture SDŽ  za modelarske programe 6 000 kuna. Nakon rasprave po prezentiranom Planu, isti je jednoglasno usvojen.

Pod točkom razno predsjedavajući izvjestio nazočne o situaciji vezano za odnose Grad – Aeroklub –aerodrom Sinj te o poduzetim i planiranim radnjama koje su poduzete od strane aerokluba. Po navedenom, iskazana je puna potpora Izvršnom odboru i ovlaštenim osobama aerokluba.

Povezani članci

1 Komentar

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button