Sport

Održana redovna skupština NK Junak Sinj

Jučer je u Plavom salonu na Gradskom stadionu održana redovna skupština NK Junak Sinj, a rad skupštine sastojao se od 12 točaka. Na početku je odrađena standardna procedura odabira verifikacijske komisije, predložen je dnevni red i odabrano radno predsjedništvo, a sve je jednoglasno prihvaćeno.​
U točki 5 uslijedilo je financijsko izvješće za 2021. godinu gdje je zaključeno da su prihodi kluba bili 2.364.570,00kn, a rashodi 1.898.312,00kn pri čemu je ostvaren višak sredstava od 466.258,00kn koji je namijenjen plaćanju naslijeđenih dugovanja. Od 19.7. do 31.12.2021. godine klub je uprihodio 102.000kn sponzorskih sredstava, zabilježene su značajne donacije opreme i dresova, a sponzorirani smo i sa 20.000kn za prehranu igrača. Vraćena je pozajmica Gradu Sinju u iznosu od 200.000kn. Financijsko izvješće je jednoglasno prihvaćeno.
U točki 6 Nadzorni odbor izvijestio je prisutne o radu kluba, gdje je zaključeno sljedeće:
“Nakon izvršenog nadzora nad djelatnošću NK Junak Sinj i njegovih tijela, te u skladu s Izvješćem iz prošlog nadzora, Nadzorni odbor je jednoglasno utvrdio da je u proteklom promatranom periodu NK Junak djelovao sukladno zakonima RH, aktima NK Junak Sinj te nadležnih sportskih saveza, te jedinice lokalne uprave. Koristimo priliku da još jednom čestitamo igračima, treneru i upravi na dobrom radu i postignutim rezultatima u jesenskom dijelu sezone 2022/2023, te ovim putem izražavamo zadovoljstvo provedbom svih zacrtanih ciljeva. Predsjedniku i članovima nove Uprave želimo nastavak uspješnog i zakonitog poslovanja NK „Junak“ kao sportske udruge, te uspješne sportske rezultate u svim kategorijama, te naravno čestit Božić i sretnu Novu godinu.”
Izvješće NO je jednoglasno prihvaćeno.
Kroz točku 7 predsjednik Frano Boko izvijestio je skupštinu o radu kluba u tekućoj godini gdje su navedeni neki od ključnih projekata koje Uprava provodi ili je već provela: otvaranje pomoćnog terena s umjetnom travom, proširenje trenerskog kadra, eksperimentalna škola Mali Junaci, nova web stranica NK Junak Sinj, glavni projekt rasvjete za Gradski stadion, nabavka sportske opreme u iznimnim količinama, nabavka novih perilica rublja, kosilice, kuhinje i TV-a za apartmane na Gradskom stadionu, sanacija sustava grijanja, solarni paneli na krovu Gradskog stadiona, idejni projekt realizacije istočne tribine u sklopu koje će biti dvorana i hostel, obnavljanje objekta pokraj pomoćnog terena i svlačionica, promjena dotrajalih klupa za igrače i slično, nabavka novih sponzora, … Iz svega navedenog skupština je jednoglasno zaključila da je Junak – klub s vizijom.
U tekućoj godini prihodi kluba iznosili su 1.853.662,42kn, a rashodi 1.543.739,44kn (od 1.1.2022. do 30.11.2022.). Izvješće je jednoglasno prihvaćeno.
U točki 8 naveden je plan i program rada za 2023. godinu u kojem je naveden nastavak ulaganja u infrastrukturu i nabavku sportske opreme, nastavak provođenja EŠ Mali Junaci, poboljšanje uvjeta rada, nastavak rada na započetim i započimanje novih projekata, edukacija stručnog kadra, nastavak borbe za ulazak seniora u 2.NL, daljnja stabilizavija kluba kroz racionalizaciju poslovanja, a kao dugoročni cilj naveden je ulazak mlađih kategorija u 1.HNL. Sve navedeno je jednoglasno prihvaćeno.
Kroz točku 9 iznesen je plan prihoda i rashoda Kluba za 2023. godinu koji je jednoglasno prihvaćen.
U točki 10 uslijedilo je razriješenje dužnosti pojedinih članova tijela Kluba. Tako su iz uprave razriješeni Mislav Vučković, Mario Matijašević i Ante Milić koji je ujedno razriješen i sa dužnosti potpredsjednika Kluba. Iz Stegovne komisije razriješen je Mario Romac. Navedeni članovi kluba zbog poslovnih i privatnih obaveza nisu u mogućnosti posvetiti dovoljno vremena klubu te stoga ne žele biti teret već svoja mjesta prepuštaju ljudima koji će nastaviti aktivno pratiti događaje u NK Junak Sinj. Predsjednik Frano Boko zahvalio im se na uspješnoj suradnji, a prijedlozi su jednoglasno prihvaćeni.
Točka 11 donijela je izbor novih članova na upražnjene funkcije u Klubu. Tako je za potpredsjednika Kluba izabran Milan Buljan, novi članovi Uprave postali su Josip Vučić i Mario Romac, a u Stegovnu komisiju izabran je Ivan Gaurina. Svi prijedlozi su jednoglasno prihvaćeni.
Na kraju Skupštine, u točki 12, osvrnuli smo se na dodijeljenu osobnu nagradu Grada Sinja našem dugogodišnjem oružaru Gordanu Romcu, komentirali smo veliki uspjeh juniora Junaka koji su došli na korak do završnice kupa Hrvatske, a za kraj smo pohvalili neke pojedince koji su ostvarili značajne uspjehe u Klubu – Dominik Plavša (amaterska reprezentacija RH), Josip Skejo (završna selekcija Dalmacije), Jakov Vrdoljak i Danijel Maganić (međunarodno natjecanje sveučilišta).

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button