Vijesti

Održana sjednica SCZ Grada Sinja

Jučer je u prostorijama JVP Sinj održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Sinja. Načelnik Stožera Denis Bobeta analizirajući stanje CZ u Sinju napomenuo da je nova gradska vlast spremna ulagati i razvijati sustav CZ na području Grada Sinja.

Gradonačelnik Miro Bulj istaknuo je važnost ove službe, podsjetio na angažman operativnih snaga na intervencijama koje imaju diljem Cetinske krajine i rekao kako bi ostale jedinice lokalne samouprave financijski trebale pomoći operativnim snagama zbog velikog broja intervencija na njihovom području.

Istaknuto je kako je nova vlast vrlo senzibilizirana za popravljanje stanja u postrojbama CZ te kako su osigurani dovoljni iznosi za opremanje i osposobljavanje snaga postrojbe za opće namjene kao i pričuvnih snaga.

Za Stožer i operativne snage, rečeno je, povećan je i iznos sredstava u sljedećem gradskom Proračunu dok će se kroz sljedeće tri godine povećati pripremljenost kako operativnih tako i pričuvnih snaga CZ.

Na sjednici je predložen i Nacrt prijedloga Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti stanice Hrvatske gorske službe spašavanja na području Grada Sinja za 2022. godinu.

Sjednici su nazočili: Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Denis Bobeta, Željko Šeravić, Josip Buljan, Mirela Perković, Stipan Samardžić, Stipe Ančić, Renato Nikolić Malora, Ante Zorica, Damir Domazet i Vinko Prizmić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button