Vijesti

Održana sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta

U gradskoj vijećnici Grada Trilja održana je sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Grada Trilja. Sjednicu je sazvao gradonačelnik i predsjednik Vijeća za prevenciju Grada Trilja Ivan Bugarin. Na početku sjednice verificirani su mandati i ostalih članova vijeća.

Predstavnik MUP-a Duško Ugrin iznio je podatke o kaznenim dijelima na području Grada Trilja, istaknuo je kako je u padu broj slučajeva obiteljskog nasilja, značajan iskorak napravljen je i u sigurnosti cestovnog prometa ponajprije postavljanjem kućišta i kamere za nadzor brzine.

Sutkinja prekršajnog suda Svijetlana Romac istaknula je također važnost prevencije i informiranja javnosti.

Predstavnica Centra za socijalnu skrb Gordana Krnjača ukazala je na probleme ovisnosti kod maloljetnika i mlađih punoljetnika.

Grad Trilj u suradnji s Osnovnom školom Trilj priključio se provedbi preventivnog programa MUP-a ‘Zajedno više možemo’ koji za cilj ima educirati djecu u osnovnoj školi o problemu ovisnosti i drugim rizičnim i društveno neprihvatljivim ponašanjima.

Do iduće sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Grada Trilja analizirat će se problemi i potrebe iz različitih područja te će se izraditi smjernice za izradu Programa prevencije kriminaliteta na području Grada Trilja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button