Vijesti

Održana uvodna konferencija o projektu ‘ZAŽELI žene triljskog kraja II’

https://trilj.hr

U utorak, 05. listopada 2021. godine, u konferencijskoj dvorani Poslovno uslužnog centra 3LJ, ustanova CEKOM, održana je uvodna konferencija o projektu „ZAŽELI žene triljskog kraja II“.

Projekt ukupne vrijednosti 2.785.950,00 kn financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i predstavlja nastavak projekta „ZAŽELI žene triljskog kraja“ kojem je razdoblje provedbe isteklo 25.03.2021. godine, a u sklopu kojeg je bilo zaposleno 25 žena koje su 24 mjeseca pružale usluge starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Kroz prvu fazu projekta pružene su usluge za oko 140 korisnika.

Na konferenciji su se kratko nazočnima obratili predstavnici partnera; Miljenko Marić, rukovoditelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Ispostavi Trilj i Stipe Efendić, predsjednik Centra za ruralni razvoj CERURA HR. Voditeljica projekta predstavila je ciljeve projekta, ciljne skupine, projektne aktivnosti i očekivane rezultate projekta.

Kroz projekt će se na 12 mjeseci zaposliti 30 žena, pripadnica ranjivih skupina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su u evidenciji HZZ-a. Zaposlene žene će, tijekom radnog odnosa, proći program osposobljavanja za zanimanja koja su tražena na tržištu rada. One će svojim radom i aktivnostima pružiti potporu i podršku za najmanje 180 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Trilja. Na taj način će se povećati njihova socijalna uključenost, smanjiti rizik od siromaštva, povećati njihova konkurentnost na tržištu rada, te će se potaknuti socijalna uključenost i povećati razina kvalitete života krajnjih korisnika (osoba u starijoj životnoj dobi, osoba u nepovoljnom položaju) koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim ruralnim naseljima.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button