Vijesti

Održana Večer uspješnih učenika Grada Sinja

U sklopu manifestacije Advent u Sinju dana 19. prosinca 2019. godine u Galeriji Sikirica održana je Večer uspješnih učenika Grada Sinja.

Svoje radove su izložili učenice i učenici sinjskih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima u 2018./2019. školskoj godini. Tako su se predstavile učenice Osnovne škole Ivana Lovrića, Lana Filipović i Barbara Poljak, koje su osvojile treće mjesto na državnom natjecanju iz fizike, mentor Andrea Norac, prof., učenica Osnovne škole Ivana Lovrića, Antea Kanaet, koja se plasirala na državnu razinu smotre LIDRANO u kategoriji pojedinačni scenski nastup, mentor Vesna Samardžić, prof., učenik Osnovne škole Ivana Lovrića, Matej Cvitković, koji je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju iz matematike, mentor Pero Mihaljević, prof., učenice Osnovne škole Ivana Lovrića, Marta Kuštre, Zrinka Vrgoč i Laura Radanović, koje su osvojile prvo mjesto na županijskoj razini „Čitanjem do zvijezda“, te se plasirale na završnicu Nacionalnog kviza „Čitanjem do zvijezda“, mentorice Ivona Tabak, prof., Suzana Čajić, prof., Vesna Samardžić, prof., učenica Osnovne škole fra Pavla Vučkovića, Lucija Gusić, koja je osvojila drugo mjesto na državnom natjecanju iz fizike, peto mjesto na županijskom natjecanju i treće mjesto na državnom natjecanju mladih tehničara, mentorica Katja Gusić, prof., učenice SSŠ bana Josipa Jelačića Jelena Buljan i Anamaria Gojun, koje su osvojile prvo mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti, mentor Stjepan Marković, prof..

Večeri uspješnih učenika u svojstvu izaslanika gradonačelnice Grada Sinja Kristine Križanac, nazočio je savjetnik za sport Ivan Medvid koji je pozdravio učenike, mentore i ostale prisutne, te im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu i čestito nadolazeće blagdane.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Kažu da znanje nitko ne može oduzet, ali svjedoci smo da to znanje nije mjerilo (PA ČAK NI POŽELJNO) kad su u pitanju radna mjesta u javnoj upravi. Upravo stoga, bilo bi zanimljivo vidit za 20 godina di su ova djeca i šta su postigli! Hoće li se negdje progurati di će doć do izražaja njihova znanja, hoće li otići vani ili će se utopiti u hrvatsko sivilo podobnost ostaje da vidimo.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button