Vijesti

Održano je 21. Otvoreno prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu

Održano je 21. Otvoreno prvenstvo Dalmacije u raketnom modelarstvu za djecu i mladež 21. svibnja 2022.g. u Vrlici, na terenu Vrlika – Ježević.

Organizator natjecanja je bio Hrvatski astronautički i raketni savez, uz suorganizaciju Zrakoplovno tehničkog društva Sinj i Amatersko raketno astronautičkog kluba Dubrava iz Zagreba. Domaći natjecanja je bila osnovna Milana Begovića koja je natjecateljima, mentorima i sucima ustupila školsku dvoranu za noćenje.

Natjecanje se održalo pod pokroviteljstvom Grada Vrlike i Turističke zajednice grada Vrlike, a samo natjecanje je otvorila gospođa Dijana Maras direktorica Turističke zajednice grada Vrlike, dok je nazočne pozdravio Toni Jagnjić iz Zrakoplovnog  tehničkog društva Sinj. Na natjecanju je sudjelovalo 19 natjecatelja osnovnih i srednjih škola, uz potporu 13 mentora, sudaca i tehničke podrške iz Zagreba, Obrovca, Sinja i Splita.

Mladi natjecatelji su se natjecali u dvije nacionalne klase u raketnom modelarstvu za mladež, raketa s padobranom i raketa s trakom, a u obje kategorije je cilj bio postići vremenski što dulji let. Vrijeme je bilo sunčano i toplo što je išlo u korist mladim natjecateljima. Oni najuspješniji su to i dokazali svojim rezultatima odnosno maksimalno postignutim bodovima. Nakon završetka natjecanja održano je proglašenje najuspješnijih, podjela medalja za pojedinačna mjesta i podjela pehara za ekipna mjesta, te priznanja klubovima za sudjelovanje na prvenstvu.

Zahvaljujemo na potpori Grada Vrlike, Turističkoj zajednici grada Vrlike, dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vrlika i osnovnoj školi Milana Begovića.

Provedba ovog otvorenog prvenstva Dalmacije omogućena je potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture kroz financiranje programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button