Kultura

Održano predstavljanje nagrade Europa Nostra

Dana 25. listopada 2018. godine u Alkarskim dvorima održano je predstavljanje nagrade Europa Nostra, koju je Muzej Sinjske alke dobio 15. svibnja 2018. godine. Nazočnima su se uvodno obratili voditelj Muzeja Sinjske alke, Boris Filipović Grčić, zamjenik gradonačelnice grada Sinja, Zlatko Ugrin i tajnik Viteškog alkarskog društva dr. Ivan Nasić.
Izlaganje je održala gđa Goranka Horjan, ravnateljica Etnografskog muzeja Zagreb i predsjednica međunarodnog žirija Europa Nostra. Po završetku predstavljanja svečano je potpisan dokument „Berlinski poziv na akciju“- Kulturna baština za budućnost Europe, koji je ispred grada Sinja potpisao zamjenik gradonačelnice Zlatko Ugrin.

Muzej Sinjske alke dobitnik je nagrade u kategoriji ‘Obrazovanje, osposobljavanje i podizanje razine osviještenosti’, u kojoj je još 7 dobitnika i to iz Belgije, Finske, Francuske, Italije, Nizozemske i Slovenije i jedini je dobitnik ovogodišnje nagrade Europa Nostra iz Hrvatske.
Nagrada Europske unije za kulturnu baštinu / Nagrada Europa Nostra, najprestižnija je nagrada Europske unije u području kulturne baštine, a utemeljena je s ciljem prepoznavanja najboljih postignuća u očuvanju, istraživanju, predanom radu, obrazovanju i osposobljavanju te podizanju svijesti o vrijednostima i zaštiti kulturne baštine.

autor/ica M.V.

User Rating: Be the first one !

Povezani članci

Back to top button