Vijesti

Okrugli stol i svečanost otkrivanja biste dr. sc. Marka Veselice

U organizaciji Grada Sinja, dana 11. listopada 2019. godine (petak) na Šetalištu Alojzija Stepinca u Sinju s početkom u 11 sati upriličit će se svečanost postavljanja i otkrivanja biste dr. sc. Marka Veselice.

Marko Veselica (1936. -2017.) bio je ugledni ekonomist i političar, član vodstva Matice hrvatske i jedan od najistaknutijih sudionika Hrvatskog proljeća, te važni disident u komunističkoj Jugoslaviji zbog čega je bio i dugogodišnji uznik u komunističkim zatvorima.

Grad Sinj mu je 1998. godine dodijelio nagradu za životno djelo, a nedugo nakon njegove smrti, u znak zahvale i sjećanja na lik i djelo dr.sc. Marka Veselice, Gradsko vijeće Grada Sinja dana 26. veljače 2018. godine donijelo je Odluku o postavljanju njegove biste u parku na Šetalištu Alojzija Stepinca.

U povodu svečanosti postavljanja i otkrivanja biste ovom istaknutom Sinjaninu, u organizaciji Grada Sinja i sinjskog ogranka Matice hrvatske, 10. listopada (četvrtak) s početkom u 18 sati u dvorani Muzeja Sinjske alke održat će se okrugli stol “Život i djelo dr.sc. Marka Veselice”. O hrvatskom rodoljubu i intelektualcu na okruglom stolu govoriti će fra Mirko Marić, politolog Jakov Žižić, profesor Velimir Borković i profesor Marko Duvnjak.

Moderator okruglog stola je profesor Branimir Romac.

Stoga se pozivaju predstavnici javnog, društvenog, političkog života, medija, te zainteresirana javnost da prisustvuju predmetnim događanjima.

Povezani članci

Jedan Komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Moglo bi Vas zanimati

Close
Close