Branitelji

Okrugli stol “Radna i socijalna prava hrvatskih branitelja” – tema je i Veteranski centar u Sinju – dolazi i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

U okviru projekta “Branitelji nas trebaju”, Udruga za razvoj lokalne zajednice Zaželi u suradnji sa Udrugom veterana 4. gardijske brigade zbora narodne garde, u Sinju sutra, srijeda 21. rujna, organizira okrugli stol na temu “Radna i socijalna prava hrvatskih branitelja”.

Okrugli stol će se održati u dvorani palače Palacina u Muzeju cetinske krajine u srijedu s početkom u 17 h. Na okruglom stolu će se razgovarati o dopunama Zakona o hrvatskim braniteljima iz 2017. godine, aktualizaciji stvarnih psihosocijalnih i zdravstvenih tegoba te društvenoj integraciji. Posebna pozornost posvetit će se braniteljima koji nisu uspjeli ostvariti svoja prava te socijalno isključenim braniteljima. Za kraj bit će razmatrana očekivanja od Veteranskog centra Sinju koji bi trebao biti otvoren u listopadu.

Gostovat će Pročelnik upravnog odjela za hrvatske branitelje Damir Gabrić, Mirko Čondić kao predstavnik Udruge veterana 4. gardijske brigade, Ivana Serdarević Bravić, voditeljica područnog ureda Ministarstva hrvatskih branitelja u Splitu. Okruglom stolu trebao bi nazočiti i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je sutra u posjetu Veteranskom centru Sinj. Ulaz je slobodan!

Povezani članci

Back to top button