Politika

Općina Otok LAG-ovim kunama obnavlja Društveni dom – Sinju „nula kuna“

I Općina Otok poput Grada Vrlike  nastavlja uspješno koristiti fondove, ovaj put za obnovu Društvenog doma, u 100% iznosu financiranja projekta po natječaju LAG-a „Cetinska krajina“.

Postavlja se pitanje što Grad Sinj radi u LAG-a „Cetinska krajina“ u kojem je osnivač, čije interese zastupa kada ovako loše postupa, treba li i Sinj poput Dicma istupiti iz LAG-a ili ostati, da se može pohvaliti da je i osnivač LAG-a „Cetinska krajina“.

LAG Cetinska krajina osnovan je u siječnju 2013. godine u svrhu pripreme i upoznavanja jedinica lokalne samouprave s LEADER procedurama za ruralni razvoj, ali i održivim ruralnim razvojem. LAG obuhvaća središnji dio Dalmacije, odnosno nalazi se u široj okolici Sinjskog polja, između planinskog lanca Dinare i Kamešnice na sjeveroistoku, te planine Svilaje, brda Visoštice, Runjavca i Malog Mosora na zapadu i jugozapadu. LAG pokriva područje gradova Sinja, Trilja, Vrlike te općina Hrvace i Otok. Po osnivanju, pripadala mu je i općina Dicmo koja je 2015. godine istupila iz LAG-a.

Naziv projekta:

Rekonstrukcija i promjena namjene prvog kata – DRUŠTVENI DOM

Cilj projekta je rekonstruirati 1. kat postojeće, nedovršene zgrade u naselju Udovičići te u prostoru od 140 m2 ukupne bruto površine izgraditi 2 sanitarna čvora, kuhinju sa šankom, ulazni predprostor, multifunkcionalnu salu te dnevni boravak. Nakon rekonstrukcije i opremanja postići će se funkcionalan prostor namijenjen korištenju stanovnika naselja Udovičići u svrhu kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena kao i svih kulturnih, društvenih i socijalnih događanja na ovom području.

Intenzitet potpore: 100%

I Općina Otok kupuje traktor za uređenje javnih površina „državnim novcem“ – Grad Sinj opet „u ništa“

Povezani članci

2 Komentara

  1. Općina otok prisvaja površini općine Sinj postavljajući tablu “općina otok” zapadno od Cetine tj. prije kerepa. Granica je sredina Cetine.

    1
    1
  2. Vuk je tio reci da je tabla za “dobro dosli u otok” postavljena na povrsini opcine sinj. Time opcina otok prisvaja dio sinjske opcine, tj. zapadnu obalu cetine. Tablu triba maknuti iza mosta, tj. stavit je na otocku stranu cetine. Slico je i trilj svoju plocu u uvuka u turjske tj. u opcinu sinj.

Back to top button