PolitikaTeme

Oporba donijela svoj proračun – dr. Jadrijević „napuštao“ Grad Sinj

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća dogodio se presedan u sinjskoj političkoj povijesti od 1990.g., Gradski proračun donijela i izglasala oporba. Kako je NL dr. Jadrijevića spala na četiri vijećnika plus Žarko Delić, postavilo se pitanje čijih 11 ruku će podržati Proračun za 2019.g. Miro Bulj sa svojim dijelom MOST-ovih vijećnika (Petrom Župićem i Franom Bokom) je odmah odbacio bilo kakvu mogućnost kreiranja Prijedloga proračuna, pročitao je svoja 4 amandmana i odbio ih predložiti, da gradonačelnica Kristina Križanac uopće dobije mogućnost o njima se očitovati.

 

Miro Bulj – populizam bez pokrića

Nakon toga on i navedena dva vijećnika napuštaju sjednicu, što se po tko zna koji put pokazalo kod MOST-a i Mira Bulja da kada se donose krucijalne političke odluke korisne za grad Sinj i njegove građane, kod MOST-a prevlada populizam i osobna politička korist. Nažalost Sinj od takve politike do danas nije imao nikakve koristi, osim pojedinaca među kojima prednjači mjesni, gradski i  županijski vijećnik i saborski zastupnik Miro Bulj.

Inicijativu za kreiranje Prijedloga proračuna za 2019.g. tada preuzima HDZ, preostali vijećnici “MOST-a“ Joško KontićAnte Šušnjara te nezavisni vijećnici Ivana Šabić i Zvonko Maras.

Potonji četvero vijećnika predlažu zajednički amandman težak 4 milijuna kuna, da se iz pozicije u cijelosti ukine projekt kupnje Gradskog bazena jer je trenutno neostvariv, a da se predviđeni iznos preraspodjeli za povećanje potpora za zapošljavanje, za komunalnu web aplikaciju, za dokumentaciju potrebnu za rekonstrukciju ceste Pazar – Radošić, za dodatni T1 tim Hitne pomoći….

 

Zatim je klub vijećnika HDZ-a  predložio 4 amandmana ukupno vrijedna 6 milijuna kuna.

Da se 1 milijun kuna usmjeri na izgradnju velikog igrališta s umjetnom travom uz Gradski stadion, da svako novorođeno treće i svako sljedeće dijete dobije jednokratnu naknadu u iznosu od 15.000 kuna, da se u cijelosti obnovi gumena podloga košarkaškog igrališta kod kina, za izgradnju nogostupa u Glavicama od Dolića do raskrižja Vučić – Labrović…..

 

„Razbijena vojska“ dr. Stipislava Jadrijevića

„Razbijena vojska“ dr. Stipislava Jadrijevića koja osim vijećnika se sastoji i od gradonačelnice Kristine Križanac i dogradonačelnika Denisa Glavana i Zlatka Ugrina je nijemo gledala sa strane kako se napokon može napraviti bolji proračun sa kvalitetnim amandmanima, koje su i oni sami u raspravi podržavali a za neke i glasali, a od kojih će građani Sinja napokon imati direktnu korist.

Nažalost dr. Stipislav Jadrijević nije prisustvovao donošenju najvažnijeg dokumenta našeg grada Sinja iz njima znanih razloga, već je po tko zna koji put odlučio ostati u Zagrebu, jer građani Sinja mu očito nisu na prvom mjestu.

Potrebno je naglasiti da je gradonačelnica Kristina Križanac i NL dr. Jadrijevića u svakom trenutku mogli povući Prijedlog proračuna za 2019.g. i zaustaviti kreiranje proračuna od strane oporbe, što bi dovelo do novih izbora.

Ovaj „oporbeni“ Proračun je poprimio demografski, socijalni i gospodarstveni aspekt, Gradonačelnica ga samo treba sprovesti u djelo.

Povezani članci

1 Komentar

  1. Ko požuri do 31. ožujka napravit dite dobija 15000 kuna.

Back to top button