Vijesti

Oproštajna misa fra Marka Đereka

U nedjelju 31. srpnja 2022., na svetoj misi vjernici Glavica oprostili su se od svog župnog vikara fra Marka Đereka koji je nakon tri godine dobio dekret o premještaju u drugu župu. Koliki je trag ostavio zorno je prikazala i posljednja misa, na kojoj mnogi nisu mogli prikrivati svoje emocije.
Dojmljiva je bila fra Markova oproštajna riječ u kojoj je zahvalio dragom Bogu što ga je poslao u Svetište Gospe Sinjske u kojem je čast biti fratar. Zahvalio je Glavičanima na otvorenom srcu, ljudskoj naklonosti i zahvalnosti koju je osjećao cijelo vrijeme svog pastirskog služenja.
Fra Marku je riječi zahvale u ime svih vjernika uputio Davor Jenjić. Zahvalio je na nadahnutim i poticajnim propovijedima, neprestanim poticanjima na molitvu i pomirenje s Bogom. Vjernici Glavica osjetili su koliko je fra Marko svoje poslanje ozbiljno i odgovorno shvatio i trudio se da ono što mu je Gospodin darovao, daruje nama vjernicima. Ostat će u našem trajnom sjećanju, zahvalnosti i molitvama kao svećenik brat i prijatelj.
Neka fra Marka prati Božji blagoslov i zagovor naše Gospe Sinjske. U znak pažnje i sjećanje na našu zajednicu fra Marku su uručeni prigodni darovi.
Kad odlaziš na drugo mjesto
To konačni rastanak ne bi smio biti i nije
Samo u sebi nove izazove krije.
Jer svi smo povezani kroz molitvu i vjeru u Krista
Glavice, Sinj, Gračac…samo što gradovi i mjesta nisu ista.
Božji blagoslov uvijek te pratio i dao Bog kad te put nanese u našu župu svratio.

Povezani članci

Back to top button