TemeVijesti

OŠ Marka Marulića klimatizirala sve učionice

Za potrebe klimatizacije sinjske Osnovne škole Marko Marulić je nabavljeno i ugrađeno četrnaest klimatizacijskih uređaja. Procjenjuje da će se sada stvoriti daleko kvalitetniji uvjeti za rad učenika i učitelja, te će prilagođene temperature znatno utjecati na kvalitetu rada, zdravstvenu sliku učenika i funkcionalnost školske zgrade.

Zbog klimatskih promjena u nekoliko mjeseci imamo visoke temperature u radnim prostorima. Postavili smo moderne inverter klime od 5,5kW koje su primjerene učionicama od 55 m2. Dosad smo klimatizirali po dvije učionice u područnim školama u Lučanima i Karakašici i jednu u Čitluku i većinu ureda u matičnoj školi. Sada smo ovim potezom klimatizirali sve učionice u matičnoj školi i jedna smo od rijetkih škola u Županiji koje su postigle ovaj standard.

Škole trebaju konstantno ulagati u opremanje škola, na način kako obitelji ulažu u svoj dom. Svako malo učenicima kupujemo novu tehničku opremu, svaka učionica u našoj školi ima svoj projektor ili interaktivnu ploču, a sve to radimo i za boljitak uvjeta za učenike i učitelje i ovo je jedan od načina da zaokružimo 45-godišnjicu osnutka naše škole – kaže u.z ravnatelja Marko Križanac.

Mi se polako vizionarski približavamo onome što ova Vlada i naše Ministarstvo su nedavno prezentirale. Cjelodnevni boravak u svim osnovnim školama i nedavno pisani Nacionalni ispiti za sve osmaše pokazuju u kojem smjeru će ići osnovno školstvo. Za to su između ostalog potrebni prostorni uvjeti, kvalitetno opremljeni za boravak učenika i učitelja a naša škola će biti spremna u cijelosti za navedene promjene – poručuje u.z. ravnatelja Križanac.

 

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button