TemeVijesti

OŠ Marko Marulić i Sinjska Gimnazija u posjetu Gradskoj knjižnici zbog projekta ‘Pokrenimo zelene knjižnice’

Gradska knjižnica priključila se inicijativi ‘Pokrenimo zelene knjižnice’ u sklopu koje je organizirala projekcije filmova predstavljenih na 8. E?! – Okolišnom film festivalu, a akciji je dodatni sadržaj dala udruga Biom, koji obilježavaju 30 godina postojanja LIFE programa, instrumenta Europske unije namijenjenog financiranju aktivnosti na području zaštite okoliša, očuvanja prirode i djelovanja u području klime.

Jučer je u poslijepodnevnim satima udruga Biom održala zanimljive edukacije, a radionicama se priključio i 4.b. razred OŠ Marka Marulića zajedno sa učiteljicom Tinom Poljak. Proučavali su biljke, tragove životinja i morskih ptica.

Program se nastavio u zgradi Palacina, u multimedijalnoj dvorani gdje su posjetitelji mogli pogledati projekciju filma ”Naše more smeća”, a nakon toga je uslijedila prezentacija Biomovih projekata koji se bave morskom tematikom s posebnim naglaskom na jedan o sredozemnoj medvjedici. Problem morskog otpada i napuštenog ribolovnog alata je samo jedna od prepreka s kojom vrsta mora suočiti prilikom ponovnog povratak na područje istočnog Jadrana. Početkom ove godine na Mljetu je sredozemna medvjedica ponovno uočena, a o povratku i zaštiti te ugrožene vrste pričali su i sinjski gimnazijalci, učenici prof. Regine Vukasović, koji su nakon predavanja u obliku parlaonice raspravljali kako postići suživot čovjeka i ove ugrožene vrste na moru.

U prostoru knjižnice postavljeni su letci sa promotivnim i informativnim sadržajima, koji će i nakon događanja biti dostupni posjetiteljima knjižnice.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button