Vijesti

OŠ Marko Marulić izvršila prijavu na 300.000,00 kuna iz europskih fondova za jačanje STEM vještina

Ravnatelj Osnovne škole Marko Marulić Sinj, Marko Križanac izvijestio je da je danas s potpisom Izjave o partnerstvu, škola se i službeno prijavila u projektu „TehnoMOZAIK Krš i more“ na natječaj „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“.

Partnerstvo je ostvareno s Cluster for Eco-Social Innovation and Development CEDRA Split.

Škola je na poziv Županije izradila dokumentaciju koja je bila potrebna da bi se pripremila ukupna dokumentacija za prijavu na europska sredstva koja financiraju STEM i IKT područje i to u 100% iznosu.

Trošak projekta odnosno aplikacija na 300.000,00 kuna se odnosi na adekvatno opremanje učionica matematike/ fizike/ tehničkog/ informatike u svrhu uspješne provedbe projektnih aktivnosti vezanih za primjene STEM metodologije u praksi te omogućavanje interdisciplinarnog pristupa u radu s učenicima osnovnih škola, uključujući učenike s posebnim potrebama, osiguravanjem uvjeta za osmišljavanje i prilagođavanje STEM sadržaja i individualizirani pristup svakom djetetu.

Trošak ujedno obuhvaća nabavu i IKT opreme, potrebne za održavanje projektnih aktivnosti i razvoj vještina u IKT području. Konkurencija prijava u ovom području je velika, no mi smo napravili potrebni korak da bi i naša škola imala mogućnosti za daljnje unaprjeđenje rada u uvjeta za naše učenike – poručuje ravnatelj Marko Križanac.

Povezani članci

Back to top button