TemeVijesti

OŠ Marko Marulić nabavila defibrilator

Osnovna škola Marko Marulić je nabavila vanjski automatski defibrilator, koji uz osnovnu edukaciju i laici mogu pružiti prvu pomoć u slučaju iznenadnog srčanog zastoja.

U.z. ravnatelj Marko Križanac nam je naveo da je škola prije nekoliko mjeseci pokrenula inicijativu za nabavku ovog uređaja, dijelom potaknut zastojem srca maloljetnika na ekskurziji ove godine u Biogradu na Moru koja je nažalost završila kobno. Krenuli smo u osiguranje sredstava i u mnogim kontaktima se pronašao bivši učenik koji je donirao uređaj vrijedan 14.000,00 kuna i koji je želio ostati anoniman.

Koliko je poznato ni jedna škola u Županiji nema ovakav uređaj i bilo bi poželjno da javne ustanove ovakve i slične vrste, ukoliko je moguće nabave ovakav uređaj. On neće služiti samo onima koji koriste sam objekt škole, nego je namijenjen i našem bližem susjedstvu, našim sugrađanima, ljeti ogromnom broju korisnika gradskog bazena, vrtiću itd. i želimo da bude na znanje svima kao informacija da je u našoj školi (Nek se nađe, zlu ne trebalo..)

Ujedno imamo još jednu donaciju koju je izvršio jedan bivši učenik naše škole koji je poklonio automat za samostalno zatvaranje ulaznih vrata radi energetske učinkovitosti i time naši bivši učenici pokazuju zahvalnost školi koju su pohađali i koja je dijelom zaslužna za njihove uspjehe u životu – zaključuje u.z. ravnatelj Križanac.

Samu osnovnu edukaciju su u prošli petak imali svi zaposlenici gdje je bivši učenik ove škole spec. opće kirurgije dr. Zvonimir Križanac održao predavanje i prezentaciju rada samog uređaja i pokazao koliko je lako rukovati samim uređajem svakom laiku, jer uz slikovne upute, uređaj ima vođenje procesa na hrvatskom jeziku.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button