TemeVijesti

OŠ Marko Marulić prijavila školu na natjecanje “Kaufland škola voća i povrća” – sinjska knjiga recepata tiskana i na Brailleevom pismu

Osnovna škola Marka Marulića Sinj sudjelovala je u projektu Kaufland škola voća i povrća 2022./2023. godine. Zadatak je bio ručno izraditi knjigu, od najmanje deset, zdravih recepata koji će sadržavati barem jednu vrstu voća ili povrća.  U sljedećoj će školskoj godini 46 škola s najkreativnijim knjigama recepata dobivati će jednom tjedno voće iz Kauflanda, a prva nagrada je radionica na kojoj će se u školskoj kuhinji pripremati recepti iz knjige recepata, što će biti i profesionalno snimljeno.

Na pitanje o tome kako je bilo raditi na knjizi recepata, tko je u tome sve sudjelovao te kako su zadovoljni, u.z. ravnatelja Marko Križanac je odgovorio da Uvodna rič njihove „kuvarice“ sve kazuje:

„Kao i svake godine s nestrpljenjem smo iščekivali novi Kauflandov projekt. Vrijedne ruke naših učitelja, učenika i stručnih suradnika oduševljeno su krenuli stvarati domaće i zdrave recepte. Bilo je teško izabrati samo njih deset jer su svi bili kreativni i zanimljivi – jednom riječju POSVE.

Posebno zadovoljstvo bilo nam je pisati na dijalektu, što su jedva dočekali i naši učenici. Želja nam je da u našim ukusnim receptima uživaju svi pa smo zato otišli korak dalje.

Video:

Brailleevo pismo

 

Naše recepte, zahvaljujući Županijskoj udruzi slijepih Split, mogu pročitati i osobe s oštećenjem vida na Brailleevom pismu jer smo izradili tu posebnu knjigu recepata. Radosni smo zbog te suradnje jer svoje učenike stalno potičemo na prihvaćanje, razumijevanje i uključivanje osoba s poteškoćama u život i društvo.

Kuharica znakovitog naslova za naš kraj U sridu…ali i ostalim danima! se sastoji od dvaju dijelova. U prvom dijelu se pred vama nalaze ukusni, zdravi i domaći recepti pod vodstvom sinjskih arambaša, a u drugom dijelu ćete pronaći zdrave i fine slastice. U čijim god rukama da se ova kuharica nađe, neće ostati gladan jer je Sinjska krajina poznata po dobroj hrani, a to su jako dobro znali i naši učenici kada su ih pisali.

Zahvaljujemo svojim učiteljima, učenicima i stručnim suradnicama Ivani Španjić, Mateji Živalj i Ani Šabić jer bez njih ne bi bilo ove „kuvarice“.

Posebno hvala Županijskoj udruzi slijepih i predsjedniku Udruge Ivanu Tokiću na suradnji i potpori koju su nam pružili – s njima ova kuharica nije više samo naša, nego svačija.

Također, hvala učenici Kaji Svalini na prekrasnim crtežima unutar kuharice te svim učenicima čiji se recepti nalaze u njoj.

A sada… sve je spremno da otpočne prva trka…i USLAST!“

 

Povezani članci

Back to top button