Vijesti

OŠ Marko Marulić za Mjesec hrvatske knjige nabavila 714 “lektira”

Ravnatelj OŠ Marko Marulić, Marko Križanac nas je obavijestio o vrijednoj nabavi velike količine knjiga za školsku knjižnicu. Naime, svake godine u razdoblju od 15. listopada do 15. studenog obilježava se Mjesec hrvatske knjige. U tom razdoblju provode se razne akcije i projekti s ciljem promicanja knjige, knjižnice i čitanja.

Škola je dobila od Splitsko-dalmatinske županije 15.000,00 kuna i pridodala još dodatnih 20.000,00 kuna nabavljenih od donacija te je kupljeno čak 714 knjiga, odnosno 26 lektirnih naslova. Prvenstveno smo se bazirali na knjižni materijal koji je predviđen u razrednoj nastavi od 1. do 4. razreda, gdje je naša školska knjižnica bila oskudna u količini koja bi bila dovoljna za redovno preuzimanje lektira po programu. Ovime smo naš knjižni fond povećali za preko 15% i to većinom obveznih lektirnih naslova. Ujedno smo kupili i novi namještaj te tako obogatili prostor knjižnice da ona bude ugodan prostor za naše učenike i djelatnike. Zahvaljujem i ovim putem Splitsko-dalmatinskoj županiji što je na traženje škole, izdvojila ova izvanredna sredstva za našu školu – poručuje ravnatelj Križanac.

Inače povodom 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je našem planetu i zaštiti okoliša, uz moto Razlistaj se!

Povezani članci

Back to top button