Vijesti

Osigurane cisterne pitke vode za Bajagić, Obrovac Sinjski i Han

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj odmah je po dojavi o puknuću magistralnog cjevovoda Ruda, gdje su u tijeku radovi na Aglomeraciji Otok, posjetio radilište na Kerepu gdje je došlo do pucanja cijevi.

I dok su djelatnici „Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine“ na terenu i užurbano rade na sanaciji štete stanovnici sinjskih naselja Obrovac Sinjski, Han i Bajagić su bez vode. Bez pitke vode su i stanovnici na području Općina Otok i Dicmo.

Gradonačelnik je istaknuo kako su djelatnici na terenu već sanirali štetu, a opskrba vodom trebala bi se uspostaviti, prema navodima djelatnika, sutra poslijepodne. Pozvao je sve stanovnike koji koriste vodu iz magistralnog cjevovoda Ruda ( šire splitsko područje, Muć, Radošić, Lučane i Sinj) da racionalno troše vodu dok se ne normalizira vodoopskrba.

Gradonačelnik Bulj i Stožer civilne zaštite Grada Sinja za mještane sinjskih naselja Obrovac Sinjski, Bajagić i Han,u dogovoru s JVP Sinj i DVD-a​ Sinj osigurali su dostavu pitke vode u cisternama.

Cisterne s pitkom vodom već ujutro od 8 sati biti raspoređene na dva punkta i to u Bajagiću kod Osnovne škole i na Hanu kod kapelice dok će treća cisterna s pitkom vodom biti u pripravnosti.​

Povezani članci

2 Komentara

  1. Vezano za kanalizaciju u D.Glavicama…. sudeći po tome koliko je asfalta izrizano da se zaključiti da će se asfaltirati samo onaj metar-metaripo širine a ne cila traka kako je to na drugim mistima npr. u Trilju, Grbu, G.Glavicama. Špara li se na kvaliteti? Di su nadzorni inženjeri? Na šta će ta krpljačina ličiti za 1-2 godine? 15.10. je blizu.

  2. 7 miseci postavljaju 1 km cijevi i jos nije gotovo, impresivno…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button