Vijesti

Osnovne škole sklopile ugovor u programu “Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva”

Danas su ravnatelji osnovnih škola s područja Cetinskog kraja, OŠ Trilj-Davor Hrgović,  OŠ Kamešnica, Otok – Miroslav Jukić i OŠ Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski – Tomislav Budimir nazočili svečanom uručivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa “Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva” u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Navedene škole, uz OŠ Milana Begovića, Vrlika, su partneri u programu BioMOZAIK- Krš i more (Bioekonomija, škole i vrtovi Mudrosti, Održivosti, Znanje, Akcije, Inovacije i Kreacije za naš krš i more).

Nositelj projekta je Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića, Cista Velika. Cilj projekta je razvoj izvrsnosti u osnovnoškolskom obrazovanju na području STEM, IKT, poduzetništva i aktivnog građanstva.

Partneri su osam osnovnih škola iz Cetinske i Imotske krajine, udruga CEDRA iz Splita te International Development Norway.

Projekt će započeti 1. rujna i trajat će 17 mjeseci, a projektne aktivnosti će obuhvatiti:

  •      modernizaciju i opremanje škola,
  •      stručno usavršavanje učitelja u suradnji s Centrom izvrsnosti SDŽ,
  •      edukacijske programe iz poduzetništva, STEM-a, IKT-a te aktivnog građanstva za učenike, posebno one darovite i one s poteškoćama.

Svrha projekta je uspostava održivog mikroregionalnog sustava izvrsnosti na područjima slabije razvijenih jedinica lokalne samouprave.

Vrijednost projekta je 6.561.890,31 kn (871.375,12 €).

Od tog iznosa, školama s područja Cetinskog kraja namijenjena su sljedeća sredstva:

OŠ Trilj – 527.123,45 kn

OŠ Kamešnica, Otok – 496.877,59 kn

OŠ Milana Begovića, Vrlika – 404.317,84 kn

OŠ Ivana Mažuranića, Obrovac Sinjski – 440.983,06 kn

 

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button