Crna kronika

“Otočanka ludovala s BMW-om pa završila u zatvoru 15 dana – BMW trajno oduzet kao opomena ostalim vozačima”

Policijski službenici Policijske postaje Sinj proveli su istraživanje nad 32-godišnjakinjom, te su utvrdili da je 27. studenog na sinjskom području upravljala osobnim vozilom marke BMW,  nakon izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke dozvole, a prije  ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom čime je ostvarila obilježja prekršaja iz članka 286 st.4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

32-godišnjakinja je dovedena u službene prostorije, nad njom je provedeno kriminalističko istraživanje i uz optužni prijedlog odvedena na općinski prekršajni sud. Policijski službenici su od 32-godišnjakinje koja je do sada evidentirana kao višestruki počinitelj najtežih prometnih prekršaja, privremeno oduzeli osobno vozilo kojim je upravljala.

Nakon provedenog prekršajnog postupka općinski prekršajni sud donio je nepravomoćnu presudu  kojom je 32-godišnjakinji izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci i oduzeo joj je osobno vozilo. Naime, Prekršajni zakonom normirano je da će se predmet i sredstva koji su bili namijenjeni ili uporabljeni za počinjenje prekršaja oduzeti ako postoji opasnost da će se ponovno uporabiti za počinjenje prekršaja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button