Vijesti

Otvara se novi vrtić Ferata u Sinju

U utorak, 10. listopada svoja vrata otvorit će Dječji vrtić Ferata u Tripalovom voćnjaku.
Nakon što je danas inspekcija Upravnog odjela za prosvjetu u Splitsko-dalmatinskoj županiji dala pozitivno mišljenje na otvaranje nove područne jedinice u Sinju, gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj najavio je otvaranje područnog vrtića Ferata u Tripalovom voćnjaku.
U novom gradskom vrtiću otvorene su dvije vrtićke i jedna jaslična skupina u 10-o satnom boravku.
Vrtić ima više od 800 kvadrata igrališnog i 290 kvadrata vrtićkog prostora. O djeci će brinuti 6 odgajatelja, a zaposlene su i dvije spremačice.
Podsjetimo kako je riječ o prostorima u kojima je do lipnja bio smješten privatni vrtić Čarobni pianino koji je zatvoren, kako je isticala osnivačica i vlasnica, zbog nedostatka financijskih sredstava, gradonačelnik Miro Bulj odmah je reagirao prema resornom ministarstvu i dobio dozvole da Grad Sinj preuzme vrtiće koji su ranije bili u privatnom vlasništvu.
Tako je Dječji vrtić Vrilo na Hanu uz velike napore s radom počeo u prošloj godini, a ove godine su se renovirali dotrajali i neuvjetni prostori u Tripalovom voćnjaku.
Vrtić Ferata u samo dva mjeseca kompletno je preuređen, vrtićke jedinice opremljene su didaktikom i namještajem, a naručena su i igrala za dvorišni prostor.

SASTANAK S RODITELJIMA DJECE
U ponedjeljak, 9. listopada bit će održan sastanak s roditeljima djece svih vrtićkih skupina u 17 sati, a za djecu jasličkih skupina u 18:30 sati. Na sastanku će biti i potpisivanje Ugovora između roditelja i vrtića jer bez potpisanih ugovora neće biti moguće pohađati vrtićki program.

Sva upisana djeca od 1. studenoga 2023. godine kao i u svim drugim vrtićima u Sinju besplatno će pohađati vrtić Ferata nakon što je Gradsko vijeće Grada Sinja na prošloj sjednici usvojilo prijedlog gradonačelnika Mira Bulja da sva djeca na području Sinja pa i ona iz privatnog vrtića Blagovijest besplatno pohađaju vrtićki i jaslični program.
Gradonačelnik Bulj pozvao je sve zainteresirane građane, roditelje i djecu na svečanost otvorenja koja će se održati ispred zgrade vrtića u Tripalovom voćnjaku u 10 sati.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button