KulturaTeme

Otvorena izložba DIS_ORDER Duje Kodžomana

 

U Galeriji Sikirica otvorena je izložba DIS_ORDER, modnog dizajnera Duje Kodžomana. Na otvaranju su se prigodnim govorom obratili v.d. ravnatelja KUS-a Vitomir Perić, te kustosice izložbe Ana Žanko i Dragana Modrić, dok je izložbu otvorio sam umjetnik.

Izložba DIS_ORDER  na vrlo inovativan način, putem odjevnih predmeta propituje medicinske i biološke fenomene koji predstavljaju odmak od onoga što doživljavamo kao normalno.  Kroz tri prikazane modne kolekcije, specifičnih naziva -Iatriche tehne, Leaf.veins i AbNormal 6/208, Duje pomiče granice, kako tekstilno tehnološke (upotrebom nekonvencionalnih materijala i eksperimentiranjem s tehnikama obrade materijala) tako i konceptualno (vizualizacijom biološkog i medicinskog fenomena anastomoze kao  i psihičkih poremećaja). Publika je nakon informativnog uvoda od strane kustosica, pokazala izraziti angažman i zadovoljstvo  viđenim.

Izložba ostaje otvorena do 1.2. 2019. godine, za sve one koji su propustili zaista poseban modno umjetnički doživljaj.

Iz Galerije Sikirica i Kus-a se  zahvaljuju svim posjetiteljima, suradnicima i medijima,  uz najljepše želje za predstojeće blagdane.

Foto galerija:

Povezani članci

Back to top button