Vijesti

Otvorena obnovljena ambulanta u Trilju, očekuje se dolazak pedijatrijskog tima

Župan Blaženko Boban, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa te gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin otvorili su danas u tom gradu novoobnovljenu ambulantu županijskog Doma zdravlja. “U Zagori treba ovakvih obnovljenih ustanova, kako bi uz zdravstvenu ovo bila i demografska mjera. U ovoj godini smo za obnovu ambulante izdvojili 2,9 milijuna kuna, a prije nekoliko godina smo sjeverno krilo zgrade uredili s 1,4 milijuna kuna. Dakle, u ovaj je objekt uloženo 4,3 milijuna kuna”, izjavio je župan Boban.

Završetkom radova liječnici su dobili kvalitetnije mjesto za rad. “Kolege iz obiteljske medicine su dobili uređene prostore koji su puno ugodniji. Kolege iz dentalne medicine su također dobili nove prostore, pa će svi doktori dentalne medicine raditi u jednoj smjeni. To me posebno veseli, a što je lokacija udaljenija od centra, veselje je veće”, izjavio je ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa.

Gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin najavio je kako bi Trilj do kraja godine trebao dobiti pedijatra. “Kada smo prije godinu dana razgovarali o ovom projektu, župan me saslušao i krenuli smo u realizaciju”, prisjetio se Bugarin. “Znate da smo prije tri mjeseca krenuli u radove, a već danas smo objekt i otvorili. Mogu zaključiti kako su županova vrata otvorena za nas Triljane. Tu zahvaljujem za niz projekata koje radimo u suradnji sa Županijom. Zahvaljujem i dr. Rađi te Domu zdravlja koji su prepoznali potrebu da u Trilju imamo pedijatra. To su kroz svoju mrežu i realizirali pa očekujem da će do kraja godine u Trilj stići pedijatar”, rekao je Bugarin.

Zgrada ambulante u Trilju je kompletno uređena, a u županijskom Domu zdravlja ističu kako postoji interes liječnika pedijatara za rad u Trilju. Otvaranju obnovljene ambulante nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Diana Luetić.

Povezani članci

2 Komentara

  1. Nista ljepse od novog i sve mirise na novo, mogli bi jos nabaviti UVC prenosiva UV LED lampa Ambilife za sterilizaciju i dezinfekciju prostorija, odlicna stvar, posebno za zdravstvene ustanove.

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button