TemeVijesti

Otvorene ponude za aglomeraciju i rekonstrukciju ceste u Brnazama – velik broj ponuditelja

U prostorijama „Vodovoda i odvodnje Cetinske krajine d.o.o“ danas su otvorene ponude zaprimljene za Grupu 2 na Projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Sinj i rekonstrukciju ceste u Brnazama.

Riječ je o posljednjem segmentu izgradnje aglomeracije  koji se morao dodatno novelirati jer su bile probijene procijenjene vrijednosti nabave.

Podsjetimo, projekt Aglomeracije krenuo je u realizaciju za vrijeme mandata gradonačelnika Mira Bulja i bio je jedan od njegovih predizbornih obećanja.

Naime, sinjska Aglomeracija  bila je preveliki zalogaj za prethodne sinjske vlasti koje nikako nisu uspjele postići prihvatljivu cijenu radova tako da je najznačajniji projekt za Grad Sinj ukupno vrijedan cca 500 milijuna kuna,  u to vrijeme bio doveden u pitanje.

Odmah nakon preuzimanja dužnosti sinjski gradonačelnik Bulj intenzivnim radom, upornošću i pritiscima u ministarstvima uspio je dobiti sve potrebne suglasnosti da nastavi s postupkom javne nabave i izbora najprihvatljivijeg izvođača radova na izgradnji kanalizacijskog sustava grada Sinja, a problem koji se dogodio s dijelom aglomeracije u Brnazama uspješno je riješen.

U sklopu sveukupnog Projekta bit će izgrađeno 82 kilometra sustava javne odvodnje sa 3.045 novih kućnih priključaka na kanalizacijsku mrežu čime će se osigurati spajanje na kanalizacijsku mrežu za gotovo 90 % građana grada Sinja, te rekonstrukcija i sanacija preko 24 kilometra vodoopskrbe mreže. Također dogradit će se uređaj za pročišćavanje na treći stupanj pročišćavanja.

Izgradnjom aglomeracije Sinj sanirati će se otvorene kanalizacije u gradu zbog kojih se već godina širi nesnosan smrad, a najveća vrijednost ovoga Projekta je zaštita rijeke Cetine i očuvanja pitke vode za koju se gradonačelnik Bulj već godinama zalaže na svim razinama.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave  u prostorijama Vodovoda i odvodnje d.o.o za Grupu 2 u Brnazama zaprimljeno je ukupno 6 ponuda, od kojih je 5 ponuda u okviru procijenjene vrijednosti nabave. Slijedi postupak pregleda i ocjene zaprimljenih ponuda. Nakon donošenja Odluke o odabiru očekuje se i  sklapanje ugovora s najpovoljnijim sposobnim ponuditeljem tako da bi Aglomeracija trebala biti završena za dvije godine koliki je i rok izvođaču da završi radove u Brnazama.

Projekt se financira bespovratnim  sredstvima  iz Kohezijskog fonda, sredstvima  Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatskih voda te Grada Sinja.

Zapisnik o otvaranju ponuda u privitku:

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button