Kultura

Otvorenje izložbe akademskog umjetnika i profesora Antona Vrlića

https://www.facebook.com/muzejcetinskekrajine

Koliko često ste se susretali s umjetnicima koji rade sa staklom?
Znate li da jedan takav vuče podrijetlo iz Cetinske krajine?
Ako želite upoznati rad ovog izuzetnog umjetnika, Muzej Cetinske krajine je mjesto za vas u subotu u 11 sati! 🥰
Anton Vrlić, hrvatski slikar, rođen je 1957. godine u Splitu. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje pohađa u Sinju, a diplomira na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1982. godine u klasi profesora Raoula Goldonija.
Od završetka studija do danas bavi se kontinuirano slikarstvom i grafikom, dok posljednja dva desetljeća osobito istražuje medij stakla u kojemu je ostvario niz zapaženih izložbi i autorskih radova u različitim tehnikama umjetničkoga izričaja.
U zvanju redovitoga profesora na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci (2007. – 2022.) predavao je kolegije „Staklo“ i „Slikarstvo“ na odsjeku Primijenjenih umjetnosti.
Od 2003. godine do danas vanjski je suradnik na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu kao nositelj izbornoga kolegija „Tehnike i umjetnost stakla“.
Do sada je izlagao na 80 samostalnih i više od 200 grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Više je puta nagrađivan za svoj umjetnički rad.
Predstavio je 2009. godine monografiju o slikarskom opusu Anton Vrlić autora Borivoja Popovčaka, objavljenu u izdanju Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Knjigre d.o.o. iz Zagreba.
Djela mu se nalaze u mnogobrojnim muzejskim, galerijskim i privatnim zbirkama u zemlji i inozemstvu.
Anton Vrlić

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button