Kultura

Ove subote sinjska Palacina se pretvara u božićni studio, ponesite osmijeh, a za poklon ćete dobiti besplatne fotografije

Bogat program Adventa u Sinju i ove će godine biti upotpunjen jednodnevnom manifestacijom Help-Portrait u organizaciji Fotokluba Split. Podsjetimo, prošle godine je Help-Portrait po prvi put održan u Sinju, a kako su organizatori bili oduševljeni odazivom, odlučili su projekt realizirati i ove godine. U subotu, 17. prosinca, ekipa Fotokluba pretvorit će zgradu Palacine u pravi mali božićni studio te će od 10 do 18 sati besplatno fotografirati i poklanjati vam fotografije!

Riječ je o globalnoj humanitarnoj inicijativi koju je osmislio je i pokrenuo poznati američki celebrity fotograf Jeremy Cowart. Cilj manifestacije jest da fotografi svojim umijećem i voljom pruže priliku svima zainteresiranima da se na taj dan osjećaju lijepi i važni i da besplatno dobiju kvalitetnu profesionalnu fotografiju. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet. Na dan održavanja akcije, na određenim lokacijama postavljaju se montažna fotografska studija, a fotografije se odmah printaju i daju ljudima koji su se fotografirali.

– Božić je oduvijek vrijeme darivanja, druženja i bliskosti, pa je nekako red i na nama fotografima da damo svoj doprinos. Projekt se u Splitu održava već deset godina, a iznimno nam je drago što smo uspjeli ”dobaciti” i do viteškoga grada, i u tom smislu zahvaljujemo Gradu Sinju što je prepoznao kvalitetu projekta te nas financijski podržao. Pozivamo vas stoga da u subotu uzmete za ruku svoje najbliže i najdraže, momka, curu, prijatelje, obitelj… i prošetate do Palacine (dvorana pored Muzeja Cetinske krajine Sinj). Na vama je da pripremite svoj najširi božićni osmijeh, a mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo! poručuju iz Fotokluba.

 

Povezani članci

Back to top button