Sport

Padobranci AK Sinj nastupili na Ptuj kupu 2022

Padobranci aerokluba Sinj nastupili su na 43. Ptujskom padobranskom kupu koji se održao na aerodromu Moškanjci 03. i 04. rujna 2022. Nastupile su dvije ekipa iz Austrije, dvije iz Slovenije, jedna ekipa iz Bosne i Hercegovine te jedna iz Hrvatske, ukupno šest peteročlanih ekipa.

Nakon sedam serija skokova na cilj, sinjska ekipa plasirala se na 4. mjesto što je pomak u odnosu na prošlu godinu kada su bili šesti. Prvo mjesto osvojila je ekipa Prijedora, drugi su bili domaćini iz Ptuja a treći ekipa Red Bull Salzburga.

Sinjska ekipa nastupila je u sastavu Andrija Kovačević, Jurica Jagnjić, Damir Suton, Matko Vuković i Tino Milanović. Izvan ekipe nastupao je i Dujo Vuković a ovo mu je bilo prvo padobransko natjecanje. U pojedinačnoj konkurenciji Vuković je zauzeo 16 mjesto, Milanović 18, Kovačević 20, Jagnjić 23 a Suton 26 mjesto dok je Dujo Vuković bio 30.

„Natjecanje u Ptuju ima dugu tradiciju, čak dužu od našeg Alkarskog padobranskog kupa i mi se prema toj činjenici odnosimo s poštovanjem a osim toga, ekipe koje na njemu nastupaju su vrlo kvalitetne što je poseban izazov za nas u sportskom smislu. Nastojat ćemo i u buduće sudjelovati sa što kvalitetnijom ekipom u cilju ostvarenja još boljih rezultata ali i zbog širenja sportskih poveznica i nastupa takvih ekipa na našem Alkarskom padobranskom kupu.

Padobranska natjecateljska sezona je na samom kraju, možda bude još jedno natjecanje u Rijeci  na kojem ćemo svakako nastupiti i nakon toga napraviti analizu u cilju što kvalitetnijeg plana i programa za iduću sportsku sezonu. S obzirom da je naša ekipa ponovo osvojila naslov državnog prvaka i obranila naslov pobjednika Alkarskog padobranskog kupa te imala još nekoliko plasmana na postolje, već sada smatramo sezonu vrlo uspješnom“ – rekli su iz Aerokluba Sinj.

Povezani članci

Moglo bi vas zanimati
Close
Back to top button