Sport

Padobranci donijeli broncu iz Osijeka

Padobranci Aerokluba Sinj nastupili su na Otvorenom prvenstvu grada Osijeka koje je proteklog vikenda održano na aerodromu Čepin. Radi se o natjecanju u skokovima na cilj koji se boduju za ekipni i pojedinačni plasman, a domaćin i organizator mu je Aeroklub Osijek

U pojedinačnom poretku, najbolje plasirani od sinjskih padobranaca bio je Matko Vuković na četvrtom mjestu.

Zvonko Kovačević, predsjednik sinjskog aerokluba i jedan od licenciranih sudaca natjecanja, komentirao je nastup svojih padobranaca: „Kad se sve sagleda smatram da naši padobranci nisu uspjeli realizirati svoje umijeće i mogućnosti na najbolji način. Već u prvoj seriji dogodio im se znatan podbačaj kvalitete pogodaka kojeg su kroz idućih pet serija uspjeli popraviti ali ipak nedovoljno za bolji rezultat, kako ekipno tako i pojedinačno. Nakon sedmosatnog putovanja nisu se uspjeli optimalno prilagoditi meteo situaciji i drugim čimbenicima na toj mikro lokaciji što je imalo djelomičan ali ne i presudan utjecaj na njihove skokove. Veći je problem bio pritisak za popravcima i „stizanju rezultata“ koje je uzrokovala loša prva serija“.

Inače, ove godine koja je otežala organizaciju bilo kakvih društvenih i sportskih događaja, aeroklubovi Osijek i Sinj uspjeli su u potpunosti provesti svoja dva padobranska natjecanja za razliku od drugih koji nisu imali dostatno energije za tako nešto u datoj situaciji.

Povezani članci

2 Komentara

  1. Naslov je mogao biti i: Padobranci osvojili zadnje i predzadnje mjesto

    12
    7
  2. Možda će se aeroklub sinj uskoro i morati preseliti u osijek, rođo neda da mu tamo neki aero klub sinj uzurpira njegov ograđeni piket.

    5
    4
Back to top button