Vijesti

Padobranski memorijal u Banja Luci

Padobranska ekipa Aerokluba Sinj nastupila je na 12. Memorijalnom kupu „Pet zvijezda“, međunarodnom natjecanju padobranaca u disciplini „Skok na cilj“. Natjecanje se odvijalo na aerodromu Zalužani 01. i 02. lipnja 2024.g. u organizaciji tamošnjeg aeroklub „Skydive Banja Luka“. Inače, samo natjecanje, a naročito njegov naziv, izravno je povezano sa zrakoplovnom nesrećom iz 2012. godine kada su poginula petorica članova tog kluba pri padu padobranskog aviona na polijetanju za skokove.

Sinjska ekipa nastupila je u sastavu Andrija Kovačević, Matko Vuković i Damir Suton te je zauzela četvrto mjesto, iza dvije ekipe vojske Srbije i ekipe Prijedora.

U pojedinačnoj konkurenciji, Andrija Kovačević je zauzeo prvo mjesto te postao pobjednik 12. memorijala „Pet zvijezda“ a iza njega na postolju su bili Stevan Miletić i Darko Kačavenda, obojica pripadnici ekipa vojske Srbije. Od padobranki najbolji rezultat ostvarila je Jadranka Zaradić iz aerokluba Osijek.

Natjecanje je bilo do kraja vrlo neizvjesno, naročito za ekipni poredak gdje su se na čelnoj poziciji izmjenjivale četiri ekipe: dvije ekipe vojske Srbije, Prijedor i Sinj. Sinjska ekipa je nakon odlične treće serije skokova izbila na prvo mjesto za 2 cm ispred ekipe vojske Srbije koja ih je u idućoj seriji prestigla također za 2 cm. U petoj seriji sinjani ponovo prestižu vojnu ekipu i opet je razlika 2 cm. U šestoj seriji sinjska ekipa skupila je 22 cm što inače nije loš rezultat (prosjek je bio 7 cm) ali su obje ekipe vojske Srbije u toj seriji odskakale odlično, jedna skupivši samo 2 cm, a druga 7 cm te tako prestigli sinjsku ekipu za 19, odnosno 6 cm. Uz to, ekipa Prijedora je u toj seriji pokazala svoju kvalitetu skupivši vrlo dobrih 6 cm što ih je dovelo na postolje, za samo 3 cm ispred sinjana.

„Iako je naš član Andrija Kovačević odličnim nastupom vukao ekipu i pobijedio u pojedinačnoj konkurenciji, ostaje žal za propuštenom prilikom takvog ili sličnog rezultata u ekipnom poretku. Po tom pitanju nezadovoljstvo je veće kad se analiziraju skokovi po serijama i konačne, vrlo male razlike u kaznenim centimetrima. Također je činjenica da nismo nastupili sa najjačim sastavom naše ekipe a što je uzrokovalo lošije rezultate nego li su oni objektivno trebali biti da tomu nije bilo tako“ – zaključci su provedene raščlambe iz aerokluba Sinj.

Povezani članci

2 Komentara

  1. Lipi je šta je riješeno pitanje ogledala u ulici Miljenka Buljana ali u toj istoj ulici malo niže(kod “Ere”) na trotoaru i tkzv. biciklističkoj stazi nalazi se KIOSK koji je rak rana za promet i pješake na tom djelu ceste.Vozači se non stop zaustavljaju radi kupovine,staju na zebri pa i utraci za prestrojavanje put Otoka-SVE DO JEDANPUT! DA MAKAR POSTOJI PROMETNI REDAR JER ON BI IMA ITEKAKO POSLA U NAŠEM GRADU! POZDRAV UPRAVI GRADA!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button